Eγκατάσταση δύο μονάδων αφαλάτωσης στην Τήνο

Τήνος: Η πρώτη μονάδα αφαλάτωσης θα λειτουργήσει στην περιοχή «ΚΑΡΔΙΑΝΗ» και η δεύτερη στην περιοχή «ΠΑΝΟΡΜΟΣ».

Eγκατάσταση δύο μονάδων αφαλάτωσης στην Τήνο
1'

Άδειες προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας δύο μονάδων αφαλάτωσης στην Τήνο εγκρίθηκαν από τον υφυπουργό Ναυτιλίας Στέφανο Γκίκα μετά από σχετική εισήγηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.

Η πρώτη μονάδα αφαλάτωσης, συνολικής δυναμικότητας 200μ3/d κυβικών την ημέρα, θα λειτουργήσει στην περιοχή «ΚΑΡΔΙΑΝΗ» και η δεύτερη ίδιας δυναμικότητας στην περιοχή «ΠΑΝΟΡΜΟΣ» για λογαριασμό του Δήμου του νησιού.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, σε δηλώσεις του εξέφρασε τη έμπρακτη στήριξη στους Ο.Τ.Α. των νησιωτικών περιοχών, στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει η χώρα λόγω της κλιματικής κρίσης.

Ήδη, από την αρμόδια Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τα τελευταία 3 χρόνια έχουν υλοποιηθεί πάνω από 300 έργα σε 75 νησιά μας, ενώ το πρώτο επτάμηνο του 2024 έχουν εκδοθεί 18 άδειες προσωρινής λειτουργίας μονάδων αφαλάτωσης, όταν στην περίοδο 2018-2023 είχαν εκδοθεί συνολικά 25.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπό τις κατευθύνσεις του Υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη, αναμένεται να λάβει σειρά παρεμβάσεων στο νησιωτικό χώρο, για να αντιμετωπιστούν όσον το δυνατόν καλύτερα τα προβλήματα διαχείρισης νερού.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή