Πέλλα: Μπαράζ τηλεφωνικών απατών σε ηλικιωμένους - Πάνω από 8.000 ευρώ η λεία τους

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις
2'

Χειροπέδες πέρασαν σε έναν 42χρονο ημεδαπό οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ο οποίος μαζί με τον συνεργό του προσπάθησε κατ' εξακολούθηση να αποσπάσει χρήματα από ηλικιωμένους, με πρόφαση την υγεία των παιδιών τους.

Όπως αναφέρει το voria.gr, σε μια περίπτωση συνεργός του τηλεφώνησε σε 58χρονη γυναίκα, προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί, ζητώντας αρχικά το χρηματικό ποσό των 38.000 ευρώ, δήθεν για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα για να καταφέρουν να την πείσουν, γυναίκα συνεργός τους προσποιούνταν στο τηλέφωνο την κόρη της 58χρονης.

Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησαν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, καθώς και κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ, τα οποία θα παραλάμβανε ο προαναφερόμενος άνδρας, ο οποίος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Μετά από έρευνα προέκυψε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαπάτησαν ακόμα δύο ακόμη ηλικιωμένες γυναίκες σε περιοχές της Πέλλας, καταφέρνοντας να τις αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 8.200 ευρώ, το οποίο είχε παραλάβει ο συλληφθείς.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στις 30 Αυγούστου, σε ένα χωριό έξω από τα Γιαννιτσά, όπου ο 42χρονος κατάφερε να αποσπάσει από 86χρονη 2.200 ευρώ.

Η δεύτερη περίπτωση, αφορά περιστατικό σε χωρίο έξω από την Πέλλα, από την οποία ο θύτης κατάφερε να αποσπάσει από ηλικιωμένη το ποσό των 6.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.