Τα δάση της Βόρειας Ελλάδας θυμίζουν φθινόπωρο ήδη από τα μέσα καλοκαιριού

Το φυσικό περιβάλλον και υγεία των δασών επηρεάστηκαν από το μεγάλο διάστημα των πολύ υψηλών θερμοκρασιών αλλά και τις ελάχιστες βροχοπτώσεις το καλοκαίρι του 2024

Τα δάση της Βόρειας Ελλάδας θυμίζουν φθινόπωρο ήδη από τα μέσα καλοκαιριού
Sentinel-2 / Copernicus/ climatebook.gr.
1'

Ήδη από τα μέσα του καλοκαιριού, τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, τα δάση φέτος στην Ελλάδα θυμίζουν εικόνα φθηνοπώρου κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα καθώς έχουν αποκτήσει το χαρακτηριστικό χρώμα του καφέ. Σε κάποιες περιπτώσεις τα φύλλα έχουν ήδη πέσει ενώ σε άλλες είναι έτοιμα.

Το φυσικό περιβάλλον και υγεία των δασών επηρεάστηκαν από το μεγάλο διάστημα των πολύ υψηλών θερμοκρασιών αλλά και τις ελάχιστες βροχοπτώσεις το καλοκαίρι του 2024.

Πιο συγκεκριμένα στις παρακάτω δορυφορικές εικόνες που επεξεργάστηκε η επιστημονική ομάδα του climatebook παρουσιάζεται η κατάσταση του δάσους στα όρια του νομού Θεσσαλονίκης και Σερρών στην περιοχή του Νιγρίτα στα τέλη Αυγούστου 2023 σε σύγκριση με τη φετινή περίοδο στα τέλη του Αυγούστου 2024.

Σημαντικό να αναφερθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του meteo.gr / Ε.Α.Α, σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας η θερμοκρασία το καλοκαίρι του 2024 ξεπέρασε τους 37°C για πάνω από 35-40 ημέρες.

nigritas_dasos.jpg
nigritas_dasos2.jpg

Πηγή: climatebook.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή