Νέα Φιλαδέλφεια: Βίντεο-ντοκουμέντο από το ατύχημα με τη 14χρονη - Οι κολώνες-«σαπάκια»

Θέμα χρόνου ήταν να συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα με τις κολώνες της Αττικής, όπως επισημαίνουν ειδικοί στο Newsbomb.gr. Το ατύχημα στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν έγινε λόγω κάποιου λάθους του οδηγού, αλλά γιατί πολύ απλά, η «πανάρχαια» και σαπισμένη κολώνα έφυγε από τη θέση της!
2'

Ένα βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει την κολώνα του τρόλεϊ να καταπλακώνει την 14χρονη στη Νέα Φιλαδέλφεια φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA.

Το νεαρό κορίτσι περνούσε τον δρόμο στην οδό Σμύρνης, όταν η κολώνα ξηλώθηκε από το έδαφος και καταπλάκωσε τη 14χρονη, τραυματίζοντάς την στο πίσω μέρος του κεφαλιού και στα γόνατα από την πτώση. Η μαθήτρια νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική κλινική και υποβάλλεται σε εξετάσεις. Φέρει ελαφρά τραύματα στο κεφάλι και στα κάτω άκρα.

Δείτε το βίντεο:

Το περιστατικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, αναδεικνύει ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά τη συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης των τρόλεϊ και όπως προκύπτει, μάλλον από... τύχη δεν έχουν θρηνήσει θύματα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που γνωρίζουν καλά καταστάσεις στο Newsbomb.gr, οι κολώνες που στηρίζουν το δίκτυο βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, με ορατές φθορές και οξείδωση, καθώς δεν έχουν αντικατασταθεί από την κατασκευή του δικτύου το 1953!

Το ατύχημα που συνέβη σήμερα προκάλεσε νέα εύλογα ερωτήματα σχετικά με την έλλειψη συντήρησης και το αν έχει διεξαχθεί πρόσφατη μελέτη στατικότητας, ωστόσο η «πρόληψη» στη χώρα μας μάλλον είναι... «κακιά λέξη».

Οι αυτόπτες μάρτυρες και ο οδηγός της ΟΣΥ, επισημαίνουν ότι το τρόλεϊ δεν συγκρούστηκε με την κολώνα, αλλά η πτώση της οφείλεται στην κακή κατάσταση της βάσης της, η οποία ήταν οξειδωμένη.

Το συμβάν επιβεβαιώνει την ανάγκη για άμεση παρέμβαση από τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των υποδομών και να αποφευχθούν μελλοντικά παρόμοια περιστατικά.

«Είδα την κολώνα να καταπλακώνει την 14χρονη - Σώθηκε από θαύμα»

Η αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε πως συνέβη το ατύχημα αλλά και το ποιες ήταν οι αντιδράσεις τις πρώτες στιγμές που ακολούθησαν:

«Βασικά ακούστηκε ένα τρομερό μπαμ και αμέσως μετά φωνές. Όπως καθόμουν μέσα στο μαγαζί γύρισα και κοίταξα και είδα την κολώνα να πέφτε πάνω σε μία κοπέλα», ανέφερε αρχικά η μάρτυρας ενώ στη συνέχεια εξήγησε: «Η κολώνα έπεσε πάνω στην κοπέλα με την κάτω πλευρά και την χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και από τη φόρα που είχε η κολώνα η κοπέλα έπεσε και χτύπησε και στα γόνατα».

«Μόλις είδαμε ότι ήταν καλά, είχει τις αισθήσεις της και επικοινωνεί ηρεμήσαμε λίγο και προσπαθήσαμε να την βοηθήσουμε», σημείωσε στην συνέχεια η μάρτυρας αναφέροντας επίσης πώς η αδερφή της ήταν αυτή που την τράβηξε όταν την καταπλάκωσε η κολώνα.

Σχετικές ειδήσεις