Βόλος: Όχι πια νεκρά ψάρια - Βίντεο της Περιφέρειας της Θεσσαλίας από τον Παγασητικό

Δειγματοληψίες του ΕΛΚΕΘΕ έδειξαν πως τα νερά κολύμβησης στις 7 ακτές που είχαν πλημμυρίσει με νεκρά ψάρια, είναι πλέον κατάλληλα
1'

Τέλος στον υγειονομικό συναγερμό των νεκρών ψαριών στον Βόλο.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοίνωσε πως έχουν περισυλλεγεί στο 100% τα νεκρά ψάρια από τον Παγασητικό, ενώ ενθαρρυντικές είναι και οι ενδείξεις για την ποιότητα των νερών κολύμβησης.

Στο 100% ολοκληρώθηκε η αποκομιδή των ψαριών τόσο από τον Παγασητικό, στο λιμάνι και στις γύρω παραλίες, όσο και από τον χείμαρρο Ξηριά, σε μήκος 7-8 χιλιομέτρων.

Το βίντεο της Περιφέρειας δείχνει ότι δεν υπάρχουν νεκρά ψάρια σε κανένα ορατό σημείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσότητα εγκλωβισμένων ψαριών υπάρχει μέσα στη σήραγγα, που συνδέει το θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας, με τον Ξηριά. Σε εκείνο το σημείο, δεν μπορούν να επιχειρήσουν συνεργεία.

Η Περιφέρεια συνολικά σύλλεξε 270 τόνους ψαριών που κατευθύνθηκαν για καύση, ενώ άλλοι 100 τόνοι που κατά 95% ήταν χώμα και 5% ψάρια κατευθύνθηκαν για υγειονομική ταφή σε επίσημα εγκεκριμένο χώρο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Δειγματοληψίες του ΕΛΚΕΘΕ έδειξαν πως τα νερά κολύμβησης στις 7 ακτές που είχαν πλημμυρίσει με νεκρά ψάρια, είναι πλέον κατάλληλα αλλά οι παραλίες θα μπορούν να «χρησιμοποιηθούν» ξανά όταν συμφωνήσει και ο ΕΟΔΥ.

Διεπιστημονική ομάδα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας θα εκπονήσει μελέτη για την ορθή διαχείριση των υδάτων τόσο στην Κάρλα όσο και στον Παγασητικό.