Δήμαρχος Φιλαδέλφειας στο Newsbomb.gr: «Ευθύνη του ΟΣΥ η κολώνα - Θα την είχε πολτοποιήσει»

«Η κοπέλα είχε Άγιο. Η κολώνα την έγλειψε. Αν βρισκόταν λίγα χιλιοστά πιο πέρα θα την είχε πολτοποιήσει», ανέφερε μεταξύ άλλων στο Newsbomb.gr ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας

Δήμαρχος Φιλαδέλφειας στο Newsbomb.gr: «Ευθύνη του ΟΣΥ η κολώνα - Θα την είχε πολτοποιήσει»
Newsbomb.gr
4'

Σήμερα (04/09) μια πτώση κολώνας στη Νέα Φιλαδέλφεια παραλίγο να κόψει βίαια το νήμα της ζωής μια 14χρονης κοπέλας μπροστά στα μάτια της έντρομης μητέρας της η οποία κοιτούσε το παρ'ολίγον δράμα να εκτυλίσσεται.

Το νεαρό κορίτσι περνούσε τον δρόμο στην οδό Σμύρνης, όταν η κολώνα ξηλώθηκε από το έδαφος και καταπλάκωσε τη 14χρονη, τραυματίζοντάς την στο πίσω μέρος του κεφαλιού και στα γόνατα από την πτώση.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννη Τομπούλογλου αναφορικά με το περιστατικό.

Ο δήμαρχος τόνισε πως την αποκλειστική ευθύνη για τις κολώνες την έχει η ΟΣΥ και υπάγεται στη δική της αρμοδιότητα. Μάλιστα τόνισε πως η ΟΣΥ έχει λάβει εντολή να κάνει έλεγχο στις κολώνες στήριξης. «Θα στείλω αύριο χαρτί στην ΟΣΥ να κάνει έλεγχο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, τόνισε πως η 14χρονη: «Είχε Άγιο. Η κολώνα την έγλειψε. Αν βρισκόταν λίγα χιλιοστά πιο πέρα θα την είχε πολτοποιήσει».

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας ανέφερε επίσης πως ευτυχώς η 14χρονη είναι καλά στην υγεία της και πως όλες οι εξετάσεις της είναι καθαρές.

Τέλος, είπε πως η κολώνα δεν φαινόταν ετοιμόρροπη με γυμνό μάτι. «Από τις φωτογραφίες φαίνεται μια εγκάρσια τομή ακριβώς στο σημείο που εφάπτεται η κολώνα στις πλάκες του πεζοδρομίου. Η απέναντι κολώνα έχει ακριβώς τον ίδιο ιστό».

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που το ΕΚΑΒ παραλαμβάνει την 14χρονη

Βντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr καταγράφει τη στιγμή που μία σκουριασμένη κολώνα έπεσε στη μέση του δρόμου, στη Νέα Φιλαδέλφεια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας 14χρονης.

Σε άλλο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνονται άνθρωποι να περπατούν στο δρόμο στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και κάποια στιγμή να σταματούν και σε κλάσματα δευτερολέπτου η σκουριασμένη κολόνα -η οποία κατά πάσα πιθανότητα τραβήχτηκε από καλώδιο του τρόλεϊ- να πέφτει στο έδαφος.

Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται να περνάει το τρόλεϊ και αμέσως μετά η κολόνα να πέφτει στο οδόστρωμα. Το βαρύ μεταλλικό αντικείμενο έπεσε δίπλα από το κορίτσι που βρίσκεται στα αριστερά και από θαύμα δεν το χτύπησε σοβαρά.

Το τρίτο βίντεο δείχνει το σημείο στο οποίο έσπευσε το ασθενοφόρο, παρέλαβε την 14χρονη η οποία ήταν σε κατάσταση σοκ κα την μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός της. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η 14χρονη νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους και φέρει εκδορές στα πόδια και στο κεφάλι.

Βίντεο-ντοκουμέντο από το ατύχημα με τη 14χρονη

Ένα βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει την κολώνα του τρόλεϊ να καταπλακώνει την 14χρονη στη Νέα Φιλαδέλφεια φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA.

Το περιστατικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, αναδεικνύει ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά τη συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης των τρόλεϊ και όπως προκύπτει, μάλλον από... τύχη δεν έχουν θρηνήσει θύματα.

457742843_1838209223374264_4948428703511212952_n.jpg

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που γνωρίζουν καλά καταστάσεις στο Newsbomb.gr, οι κολώνες που στηρίζουν το δίκτυο βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, με ορατές φθορές και οξείδωση, καθώς δεν έχουν αντικατασταθεί από την κατασκευή του δικτύου το 1953!

Το ατύχημα που συνέβη σήμερα προκάλεσε νέα εύλογα ερωτήματα σχετικά με την έλλειψη συντήρησης και το αν έχει διεξαχθεί πρόσφατη μελέτη στατικότητας, ωστόσο η «πρόληψη» στη χώρα μας μάλλον είναι... «κακιά λέξη».

Οι αυτόπτες μάρτυρες και ο οδηγός της ΟΣΥ, επισημαίνουν ότι το τρόλεϊ δεν συγκρούστηκε με την κολώνα, αλλά η πτώση της οφείλεται στην κακή κατάσταση της βάσης της, η οποία ήταν οξειδωμένη.

Το συμβάν επιβεβαιώνει την ανάγκη για άμεση παρέμβαση από τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των υποδομών και να αποφευχθούν μελλοντικά παρόμοια περιστατικά.

«Είδα την κολώνα να καταπλακώνει την 14χρονη - Σώθηκε από θαύμα»

Η αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε πως συνέβη το ατύχημα αλλά και το ποιες ήταν οι αντιδράσεις τις πρώτες στιγμές που ακολούθησαν:

«Βασικά ακούστηκε ένα τρομερό μπαμ και αμέσως μετά φωνές. Όπως καθόμουν μέσα στο μαγαζί γύρισα και κοίταξα και είδα την κολώνα να πέφτε πάνω σε μία κοπέλα», ανέφερε αρχικά η μάρτυρας ενώ στη συνέχεια εξήγησε: «Η κολώνα έπεσε πάνω στην κοπέλα με την κάτω πλευρά και την χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και από τη φόρα που είχε η κολώνα η κοπέλα έπεσε και χτύπησε και στα γόνατα».

«Μόλις είδαμε ότι ήταν καλά, είχει τις αισθήσεις της και επικοινωνεί ηρεμήσαμε λίγο και προσπαθήσαμε να την βοηθήσουμε», σημείωσε στην συνέχεια η μάρτυρας αναφέροντας επίσης πώς η αδερφή της ήταν αυτή που την τράβηξε όταν την καταπλάκωσε η κολώνα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή