Σχολεία: Τα παιδιά κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ - Αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς

Δραματική η κατάσταση στα σχολεία – Μαθήματα σε κοντέινερ
INTIME NEWS
2'

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το πρώτο κουδούνι και εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Παιδείας για τις συγχωνεύσεις σχολείων, τμημάτων και για τις άθλιες κτιριακές συνθήκες πολλών σχολικών συγκροτημάτων. Ζητούν να δουν τον υπουργό και επιχειρούν να μπουν στο υπουργείο, αλλά τα ΜΑΤ τους απωθούν κάνοντας χρήση χημικών.

Παρόντες στην κινητοποίηση και γονείς με τα παιδιά τους, που όπως καταγγέλλουν, δέχθηκαν και εκείνοι δακρυγόνα κατά την διάρκεια της σύγκρουσης με τα ΜΑΤ. Δυστυχώς αρκετά σχολεία είναι κακοσυντηρημένα και παλιά κτίρια με μπάζα και σκουπίδια στα προαύλια.

Στο 21ο νηπιαγωγείο Βόλου, το οποίο στεγάζεται σε ένα παλιό μαγαζί, το προαύλιο είναι επικίνδυνο, αφιλόξενο και υγειονομικά ακατάλληλο όπως γράφει μια μητέρα δίπλα στις σοκαριστικές φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Αποκαρδιωτικές σκηνές από σχολεία και στο κέντρο της Αθήνας, στο Αιγάλεω αλλά και στη Φιλαδέλφεια, όπου το 2ο δημοτικό σχολείο πλημμύρισε μόλις λίγες μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω συγκλονίζει με ένα βίντεο που δημιούργησε για να αναδείξει τα προβλήματα στα σεισμόπληκτα εδώ και χρόνια σχολεία της περιοχής. SOS εκπέμπει και το 15ο Λύκειο Αθηνών, ενώ η κατάσταση χαρακτηρίζεται δραματική στα περισσότερα σχολεία στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα αντί να μειώνονται, αυξάνονται τα κοντέινερ για να στεγάσουν περισσότερα σχολεία. Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο 5ο και 6ο δημοτικό σχολείο Ζωγράφου, όπου από πέρυσι οι μισοί μαθητές μεταφέρθηκαν σε άλλα σχολεία, καθώς το μισό κτίριο κρίθηκε επικίνδυνο σε περίπτωση σεισμούς, όμως ακόμη δεν έχει επισκευαστεί.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με σοβαρές καταγγελίες για την ανύπαρκτη αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτιρίων της χώρας. Την ίδια ώρα οι συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το θέμα της ασφάλειας των μαθητών.