Πυροσβεστική: 38 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες - Ποιες ήταν οι πιο επικίνδυνες

Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις πυρκαγιές στην επικράτεια.

Πυροσβεστική: 38 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες - Ποιες ήταν οι πιο επικίνδυνες
AP Photo/File
2'

Από τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης (3/9), έως τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης (4/9), εκδηλώθηκαν 38 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι 29 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη εννέα.

Οι σημαντικότερες:

  • Στις 09:25 φωτιά εκδηλώθηκε στην Καλλιθέα Ρόδου σε ελαστικά - σκουπίδια. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε σε δύο ώρες και στο σημείο επιχείρησαν 36 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 14 οχήματα, και 1 ελικόπτερο.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε στις 12:42 στο Μαρτίνο Φθιώτιδας σε δασική έκταση. Η φωτιά ελέγχθηκε σε μία ώρα και στο σημείο επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με 1 ομάδα δασοκομάντος, 8 οχήματα, και 3 αεροσκάφη.
  • Φωτιά εκδηλώθηκε στις 14:00 σε δασική έκταση στο Μεσοπόταμο Πάργας. Η πυρκαγιά ήταν χωρίς ενεργό μέτωπο σε δύο ώρες και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα δασοκομάντος, 12 οχήματα και 6 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε στις 14:17, σε χαμηλή βλάστηση, στο Φρούριο Κοζάνης. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 2 ώρες και στο σημείο επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα, και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
  • Φωτιά εκδηλώθηκε στις 14:30 σε χαμηλή βλάστηση στα Κουρουκλάτα Κεφαλονιάς. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε σε μία ώρα και στο σημείο επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο, 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε στις 14:50, σε χαμηλή βλάστηση στο Κατώδιο Καρπάθου. Η φωτιά ήταν χωρίς ενεργό μέτωπο σε μία ώρα και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 19 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρο της 3ης ΕΜΟΔΕ, 4 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή