Νέα Μάκρη: Στοχευμένες οι φωτιές που φέρεται να έβαζε ο 16χρονος

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας του σπιτιού της γειτόνισσας, όπως ισχυρίζεται η ίδια, έχει καταγράψει τον 16χρονο να βάζει μια από τις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή

Νέα Μάκρη: Στοχευμένες οι φωτιές που φέρεται να έβαζε ο 16χρονος
2'

Μια οικογένεια από τη Νέα Μάκρη κατηγορείται για εμπρησμούς και απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή, με αποτέλεσμα να συλληφθούν δυο άτομα, ενώ αναζητείται και ο γιος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το MEGA, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη της οικογένειας από βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο ο 61χρονος συλληφθείς, ορθοπεδικός στο επάγγελμα, σε κάθε απόπειρα εμπρησμού φαίνεται να μετακινούσε το όχημα του από το σημείο που το είχε παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του. Παράλληλα συνελήφθη και η 50χρονη σύντροφός του, ενώ αναζητείται και ο μόλις 16 ετών γιος της 50χρονης, που φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να είναι αυτός που έβαζες τις πυρκαγιές -όλες πρωινές ώρες και στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Η μητέρα και ο γιατρός σύντροφός της φέρονται να τον κάλυπταν.

Οι τρεις τους κατηγορούνται για έξι φωτιές που προκάλεσαν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, από τον περασμένο Μάιο έως την 1η Σεπτεμβρίου, στη Νέα Μάκρη, αλλά και δυο απόπειρες εμπρησμού.

Μαρτυρίες που «καίνε» τον 16χρονο στην Νέα Μάκρη

«Ένας γείτονας το βράδυ αργά, είδε λέει τον γιο να είχε ανάψει ένα στουπί. Βλέπετε η κολώνα που είναι καμένη; Όλο αυτό το σπίτι είχε κισσό μέχρι εδώ πέρα. Ξεκίνησε μια φωτιά, ήρθε εδώ η πυροσβεστική την έσβησε. Μετά από λίγο την ίδια ώρα άλλη μια φωτιά και βρήκανε και στουπιά», είπε κάτοικος της περιοχής, στο Mega.

Η γειτόνισσα που φέρεται να έπιασε επ’ αυτοφώρω τον ανήλικο με το στουπί στο χέρι να βάζει φωτιά, αποκαλύπτει στο ίδιο μέσο τι είδε ξημερώματα Σαββάτου.

«Ξύπνησα περίπου στις 3 τα ξημερώματα για να πιω νερό. Από το παράθυρο της κουζίνας είδα μια σκιά απέναντι από το σπίτι μου να κρατάει κάτι που έβγαζε φλόγα. Άνοιξα το παράθυρο και φώναξα: «Τι κάνεις εκεί ρε κ@@@;» Κατάλαβα ότι είναι ο 16χρονος. Μένει λίγα μέτρα πιο πάνω από εμένα. Τον είδα με το στουπί στο χέρι να προσπαθεί να βάλει φωτιά σ ένα δέντρο. Όταν του φώναξα, έτρεξε προς το σπίτι του», ανέφερε.

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας του σπιτιού της γειτόνισσας, όπως ισχυρίζεται η ίδια, έχει καταγράψει τον 16χρονο να βάζει μια από τις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή.

Σε βάρος του ορθοπεδικού και της συντρόφου του, έχει επιβληθεί πρόστιμο 2.320 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή