Απίστευτη διπλωματική προβοκάτσια της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα

Χωρίς φερετζέ ο υβριδικός πόλεμος κατά της Ελλάδας
In Time
2'

Ένα αναξιοπρεπές, καινοφανές και φαιδρό διπλωματικό και ψυχολογικό «παιχνίδι» παραπληροφόρησης και προπαγάνδας, που ξεπερνά κάθε όριο, επιχειρώντας να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις και εσωτερική αναταραχή, έπαιξε η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα κατά τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων την 30η Αυγούστου με την παρουσία του Έλληνα υποστράτηγου.

Να επισημανθεί πως η Ελλάδα παραδοσιακά συμμετείχε και τα προηγούμενα χρόνια στον εορτασμό της τουρκικής πρεσβείας για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ποτέ άλλοτε στο παρελθόν Τούρκος πρέσβης δεν είχε τολμήσει να στήσει τέτοια προβοκάτσια κατά της χώρας μας. Ενώ στην επίσημη πρόσκληση που απέστειλε η τουρκική πρεσβεία καλούσε για συμμετοχή στην Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, στην ανάρτηση που έκανε στα social media μετά τη γιορτή αναφέρθηκε στην Ημέρα Νίκης.

Η προβοκάτσια δεν σταμάτησε μέχρι εκεί. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να συνοδεύσει την ανάρτηση με φωτογραφία από τη χειραψία του Τούρκου πρέσβη με Έλληνα υποστράτηγο. Γεγονός που αποδεικνύει τον χαρακτήρα της προβοκατόρικης ανάρτησης.

Εντύπωση προκαλεί πως πλέον η Τουρκία κάνει τον υβριδικό πόλεμο κατά της Ελλάδας και θεσμικά, βγάζοντας τον φερετζέ που μέχρι σήμερα έσπευδε να βάλει σε αντίστοιχες ενέργειές της. Χαρακτηριστικό της επιχείρησης χειραγώγησης και δημιουργίας εσωτερικού ζητήματος στην Ελλάδα είναι πως η τουρκική πρεσβεία ακόμα και μετά τον θόρυβο που ξέσπασε κρύφθηκε και δεν βρήκε την ανδρεία να παραδεχθεί το παιχνίδι της.

Με τις ενέργειες αυτές, η Τουρκία αποδεικνύει στην πράξη πως δεν εννοεί τα λόγια για πρόθεση βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Πολλώ δε μάλλον επιχειρεί να τις υπονομεύσει και να δημιουργήσει εσωτερικό ζήτημα στη χώρα μας. Ο «πόλεμος» πια είναι υβριδικός και οι εξ ανατολών προκλήσεις είναι πολυσύνθετες, ακόμα και μέσα στη χώρα μας.

Σημειώνεται πως το παιχνίδι στηρίχθηκε στο γεγονός πως την 30η Αυγούστου η Τουρκία γιορτάζει μαζί με την Ημέρα Νίκης και την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.