Πάτρα: Εμπρησμός η φωτιά στο Γηροκομειό - Τι αποκαλύπτει το πόρισμα του πραγματογνώμονα

Ανθρώπινη παρέμβαση «δείχνει» το πόρισμα του πραγματογνώμονα για τη φωτιά της 9ης Ιουλίου, στο Γηροκομειό
Eurokinissi
2'

Αποκαλυπτικό είναι το πόρισμα της έρευνας του πραγματογνώμονα για το τι πυροδότησε την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου στο Γηροκομειό Πατρών, η οποία εξελίχθηκε ραγδαία, λαμβάνοντας εφιαλτικές διαστάσεις.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, έπειτα από ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων και δεδομένων, το περιεχόμενο του πορίσματος που παραδόθηκε στην Πυροσβεστική καταλήγει στο συμπέρασμα πως η φωτιά που ξέσπασε σε οικόπεδο κοντά στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο οφείλεται σε εμπρησμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πραγματογνώμονας κατέληξε στην περίπτωση του εμπρησμού, αποκλείοντας το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από τυχαίους εξωγενείς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η ανάφλεξη ηλεκτροφόρων καλωδίων. Στην πραγματογνωμοσύνη, ωστόσο, δεν διευκρινίζεται εάν πρόκειται για ανθρώπινη παρέμβαση εκ προθέσεως ή από αμέλεια.

Ερώτηματα που καλούνται να απαντήσουν οι αξιωματικοί του Ανακριτικού Τμήματος της ΠΥ Πατρών και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που χειρίζονται την υπόθεση. Από την πρώτη στιγμή, τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος εξέταζαν το σενάριο της εμπρηστικής ενέργειας, η απουσία όμως ευρημάτων κατά την αυτοψία στο σημείο έναρξης της φωτιάς, οδηγούσε σε «αδιέξοδο». Έτσι, ορίστηκε αυτεπάγγελτα ειδικός πραγματογνώμονας, η έκθεση του οποίου δείχνει πως η πυρκαγιά μπήκε από ανθρώπινο χέρι -είτε ακούσια, είτε εκούσια.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης από τις ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής, κατέθεσαν άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, χωρίς ωστόσο επί του παρόντος να έχει προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος τους.

Αρχικά, ως ύποπτες εμπρησμού προσήχθησαν δύο αδελφές μετά από καταγγελίες κατοίκων πως απειλούσαν ότι θα κάψουν το Κωνσταντοπούλειο, ενώ κλήθηκε να καταθέσει και ηλικιωμένος, στην ιδιοκτησία του οποίου φέρεται να ανήκει αγρόκτημα στην περιοχή.