«Μέγγενη» της Τροχαίας στους «κοντράκηδες»: 52.415 έλεγχοι και 17.835 παραβάσεις μόνο στην Αττική

Τροχαία: Το πρώτο 7μηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα αυξήθηκε η βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων κατά 21%
Eurokinissi
1'

Εκτενέστατη ήταν η επιχείρηση της Τροχαίας για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων το καλοκαίρι στην Αττική.

Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχέδιο δράσης έκανε 52.415 ελέγχους εντοπίζοντας 17.835 παραβάσεις.

Από τους ελέγχους συνολικά βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

-8.840 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

-2.460 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

-1.584 για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

-117 επικίνδυνους ελιγμούς και

-80 για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό κ.λπ.

Η συστηματική αυτή δράση οδήγησε επίσης στην επιβολή προστίμων για 3.013 περιπτώσεις στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης και 678 περιπτώσεις στέρησης ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Επιπλέον, εντοπίστηκαν 516 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου και 547 παραβάσεις για έλλειψη κατάλληλου σιγαστήρα, εξασφαλίζοντας έτσι την αποτροπή κίνησης θορυβωδών οχημάτων στους δρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο 7μηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα αυξήθηκε η βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων κατά 21%, ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης του προσωπικού που υπηρετεί σε υπηρεσίες Τροχαίας, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς και της εφαρμογής ενός στοχευμένου πλέγματος τροχονομικών δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα (σχετικό δελτίο τύπου εδώ).

Η Ελληνική Αστυνομία παραμένει αφοσιωμένη στην εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας και καλεί όλους τους πολίτες να τηρούν τη νομοθεσία, καθώς οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αμείωτα.