Δήμαρχος Σιντικής: Δυο χρόνια λειτουργούσε χωρίς άδεια το λούνα παρκ στο Σιδηρόκαστρο

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση των λούνα παρκ που λειτουργούν με «ύποπτες» γνωμοδοτήσεις, όπως αυτό της Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.

Δήμαρχος Σιντικής: Δυο χρόνια λειτουργούσε χωρίς άδεια το λούνα παρκ στο Σιδηρόκαστρο
3'

Όπως προκύπτει από νέα στοιχεία, ο ιδιώτης μηχανολόγος που υπέγραφε την άδεια του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής φέρεται να έδινε το «πράσινο φως» για τη λειτουργία ενός λούνα παρκ στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, παρά το γεγονός ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου Σιντικής είχε ζητήσει να σφραγιστεί. Το ίδιο λούνα παρκ ετοιμαζόταν να λειτουργήσει και φέτος στο Σιδηρόκαστρο, όμως με ενέργειες της δημοτικής Αρχής δεν άνοιξε ποτέ τις «πόρτες» του.

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε η πανήγυρη της Αγίας Ζώνης εδώ στο Σιδηρόκαστρο, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πανήγυρη του δήμου Σιντικής. Μετά το ατύχημα στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής ήμασταν όλοι υποψιασμένοι σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του λούνα παρκ το οποίο επρόκειτο να στηθεί και φέτος στο Σιδηρόκαστρο. Πέρασε από δημοτική επιτροπή η αίτηση που έκαναν οι επιχειρηματίες για να νοικιάσουν τον χώρο και περιμέναμε να καταθέσουν τον φάκελο με τα πιστοποιητικά και να στήσουν τα παιχνίδια ώστε να πάει η τεχνική μας υπηρεσία με τους μηχανικούς της για να κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο» εξηγεί ο δήμαρχος Σιντικής.

Τάτσιος: Ζητήσαμε να γίνει έλεγχος του λούνα παρκ και εκείνοι δεν έστησαν τα παιχνίδια

Σύμφωνα με τον κ. Τάτσιο, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε ο ίδιος διαπιστώθηκε ότι «η τεχνική υπηρεσία, τα προηγούμενα δυο χρόνια, με την προηγούμενη δημοτική αρχή, δεν έδινε το “πράσινο φως” για να λειτουργήσει αυτό το λούνα παρκ. Έτσι λοιπόν και φέτος η έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά, προτού στηθούν τα παιχνίδια, ήταν επίσης αρνητική, γιατί υπήρχαν ελλιπή δικαιολογητικά. Ζήτησα από τους επιχειρηματίες να στηθεί το λούνα παρκ και να ακολουθήσει λεπτομερής, εξονυχιστικός έλεγχος των παιχνιδιών. Το αποτέλεσμα ήταν να μη στηθεί ποτέ το λούνα παρκ, οπότε δεν είχαμε και την ευκαιρία να το ελέγξουμε» επισημαίνει ο κ. Τάτσιος.

Αυτό που έχει αναστατώσει τους κατοίκους των Σερρών -και όχι μόνο- είναι το γεγονός ότι το ίδιο ακριβώς λούνα παρκ, με τα ίδια ελλιπή στοιχεία και μια «ύποπτη» γνωμοδότηση που φέρεται ότι υπέγραφε ο ίδιος μηχανολόγος που έδινε την άδεια στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, λειτούργησε κανονικά τόσο το 2022 όσο και το 2023.

«Τα στοιχεία που βρήκα από τις προηγούμενες χρονιές, το 2022 και 2023, αναδεικνύουν το απαράδεκτο γεγονός ότι η τεχνική υπηρεσία γνωμοδοτούσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει λούνα παρκ και η δημοτική Αρχή έδινε την άδεια και λειτούργησε τις δυο προηγούμενες χρονιές. Επειδή η συνείδησή μου δεν μου επέτρεπε να το κρατήσω αυτό κρυφό, εχθές, Τετάρτη, πήγα και κατέθεσα στον εισαγγελέα στις Σέρρες όλα τα στοιχεία που υπάρχουν εδώ στον δήμο Σιντικής ώστε να ερευνήσει αν υπάρχει κάποιο ποινικό αδίκημα. Υποψιαζόμαστε ότι εφόσον δεν υπήρχε η κατάλληλη γνωμοδότηση τέθηκε σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα παιδιών ή όποιου άλλου έκανε χρήση αυτών των παιχνιδιών. Περιμένουμε η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και οι αιρετοί να έχουν το μυαλό τους, γιατί υπόκεινται σε έλεγχο όσα χρόνια κι αν περάσουν. Αυτά τα αδικήματα πρέπει να διερευνώνται και αν κάποιοι φταίνε πρέπει να τιμωρούνται» αναφέρει καταλήγοντας ο δήμαρχος Σιντικής κ. Γιώργος Τάτσιος.

Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία του δημάρχου Σιντικής προκάλεσε και την παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, ο οποίος ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για τα συμβάντα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή