Eπιτήδειος πήρε 800 ευρώ από πυρόπληκτο που έμενε σε αυτοκίνητο

Καταγγελίες για νοικάρη που έπαιρνε προκαταβολές και μετά εξαφανιζόταν

Eπιτήδειος πήρε 800 ευρώ από πυρόπληκτο που έμενε σε αυτοκίνητο
3'

Eπιτήδειος εξαπατούσε υποψήφιούς ενοικιαστές μέσω αγγελίας στο ίντερνετ, αποσπώντας του χρήματα για εγγύηση ενοικίασης και μετά εξαφανιζόταν.

«Εγώ είμαι πυρόπληκτος και δεν είχα ”που την κεφαλήν κλίναι” και του λέω: ”θέλω σπίτι άμεσα, μένω στον δρόμο, στο αυτοκίνητο μου μέσα”. Λέει «σε καταλαβαίνω, έχω πάθει και εγώ ζημιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία”. Ο παλιάνθρωπος, με δούλευε», ανέφερε.

Όπως ανέφερε ο καταγγέλλων δεν του είχε δώσει κλειδιά: «Μας είχε πει θα περάσω σε καμιά ώρα, να σας αφήσω κλειδιά, και να δούμε τι θα κάνουμε με τον άνθρωπο, πότε θα βγει. Μετά δε σήκωνε τηλέφωνο. Δεν τον έχουμε ξαναδεί. Και λέω εντάξει, τώρα δε θα τον βρω ποτέ, τα λεφτά τα χάσαμε. Τέλος».

Σύμφωνα με το Mega το δυάρι στο Χαλάνδρι φαινόνταν κελεπούρι καθώς ήταν διπλωμένο και με κάποιες ηλεκτρικές συσκευές. Με την δικαιολογία ότι υπάρχει ήδη ενοικιαστής, χρονοτριβούσε μέχρι να πάρει να χρήματα από τα θύματα.

«Είχε ένα σπίτι στο Χαλάνδρι έλεγε, είχε έναν που το νοίκιαζε λέει μέσα και έμενε, και ήθελε κάποια χρήματα, για να του τα δώσει και να τον βγάλει. Μας είχε πει ότι θέλει χρήματα για να τον βγάλει έξω, για να τον βγάλει πιο νωρίς. Ζήτησε 350 ευρώ. Μας είπε δύο ενοίκια, και του είχαμε πει όχι ένα».

Σε ένα από τα θύματά του μάλιστα, ανέφερε ότι σπίτι χρησιμοποιούνταν και ως Airbnb και ότι ο υποψήφιος ενοικιαστής θα μπορούσε να μπει στο σπίτι μετά από λίγες μέρες.

«Τον βρήκα στον (αναφέρει γνωστό website), ήρθαμε σε επικοινωνία, πήγα μου έδειξε το σπίτι. Μετά μου έλεγε: «θέλω ακόμα 10 ημέρες γιατί δεν μ’ αφήνει το Airbnb και έχω ποινική ρήτρα. 400 ευρώ ήθελε σαν εγγύηση και ήθελε και το πρώτο ενοίκιο, όπως είθισται 800 ευρώ, εγώ του είχα δώσει μόνο τα 400», ανέφερε.

Όταν πέρασε το χρονικό όριο των 10 ημέρων και ο ενοικιαστής δεν πήρε πότε τα κλειδιά του σπιτιού, κατάλαβε ότι ο ιδιοκτήτης του έλεγε ψέματα.

«(Τον ρωτούσα) «Πού είσαι να μου δώσεις τα λεφτά;», «Είμαι στην Πάτρα» μία μου έλεγε «είμαι Θεσσαλονίκη». Μέχρι που του είπα σου έχω πάρει τις πινακίδες και θα σε βρω και τελικά μου τα έβαλε, μετά από 1 εβδομάδα, 10 ημέρες κάτι τέτοιο. Μου φαινόταν πάρα πολύ ωραίος, πολύ ευγενικός, πολύ καθώς πρέπει ας πούμε».

Χωρίς κανένα φραγμό, ο απατεώνας ιδιοκτήτης που δεν δίστασε να εξαπατήσει ακόμα και πυρόπληκτο που έψαχνε ένα σπίτι για να μην μένει πλέον στο αυτοκίνητο.

«Εγώ βρήκα μία αγγελία στον internet στον σπιτόγατο ένα site που νοικιάζει σπίτια, απευθύνθηκα πήρα τηλέφωνο στον αριθμό που έγραφε από κάτω. Κλείσαμε ραντεβού, πήγα είδα το σπίτι, επιπλωμένο σπίτι, νοικοκυρεμένο. Τα συζητήσαμε, συμφωνήσαμε», λέει ο καταγγέλλων.

Ο άνθρωπος ανυποψίαστος έδωσε 800 ευρώ στον ιδιοκτήτη και περίμενε λίγες μέρες να γίνουν τα συμβόλαια και να πάρει τα κλειδιά.

«Ο παλιάνθρωπος, με δούλευε. Έφτασε εκεί το θράσος του. Είχα φτάσει στο σημείο να μένω στο αυτοκίνητο μου. Του έδωσα τα χρήματα που με νύχια και με δόντια μάζεψα, από φίλους και συναδέλφους μου. Του τα έδωσα λοιπόν τα 800 ευρώ που ήταν».

O ιδιοκτήτης του είπε ότι είχε κάποια συμβόλαια Airbnb και σε λίγες μέρες θα του έδινε τα κλειδιά του σπιτιού, ωστόσο στη συνέχεια άρχισε τις δικαιολογίες.

Ο φερόμενος δράστης, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι σεσημασμένος έχει πάνω από 20 καταγγελίες και έχει συλληφθεί από τις Aρχές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
19:55ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Κέρκυρα