Κακοκαιρία Daniel: Ξεχασμένοι οι κάτοικοι της Θεσσαλίας – Πρόχειρα αναχώματα

Ένα γεωγραφικό διαμέρισμα σβήστηκε από το χάρτη της Θεσσαλίας
1'

Πέρυσι τέτοια ημέρα η κακοκαιρία Daniel, «σάρωσε» τη Θεσσαλία αφήνοντας πίσω της 17 νεκρούς, εκατοντάδες ανθρώπους χωρίς σπίτι, χιλιάδες νεκρά ζώα και σχεδόν 1 εκατομμύριο στρέμματα γης που σβήστηκαν από τον χάρτη.

Στα νερά της πλημύρας χάθηκαν 229.192 ζώα, εκεί που βυθίστηκαν 870,000 στρέμματα γης, το 90% των οποίων ήταν αγροτικές εκτάσεις.

Οι αντοχές και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καθημερινά δοκιμάζονται στη Φαρκαδόνα, στον Βλοχό, τη Μεταμόρφωση και τις υπόλοιπες περιοχές που σάρωσε ο Ντάνιελ.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως μόνοι της προσπαθούν να κάνουν υποφερτή τη διαβίωσή τους, καθώς οι υποσχέσεις του κράτους δεν υλοποιήθηκαν. Οι κάτοικοι αγωνιούν στο Βλοχό. Όπως λένε στην τηλεόραση του MEGA, εφόσον οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί, στην επόμενη κακοκαιρία το χωριό τους θα πλημμυρίσει.

«Πέφτω να κοιμηθώ και δεν μπορώ να κοιμηθώ μη συμβεί τίποτα. Μια βροχούλα ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα και φοβήθηκα μην πάθω καρδιακή προσβολή. Νόμιζα ότι θα πάθουμε τα ίδια», λένε.

Οι πλημμυροπαθείς της Μεταμόρφωσης έχουν φύγει από τον τόπο τους. Κάποιοι λίγοι παραμένουν πίσω, γνωρίζοντας ότι τίποτα δεν θα γίνει ξανά το ίδιο.

Στις ξεραμένες από τη ζέστη λάσπες των χωριών της Θεσσαλίας, η απόγνωση, η απελπισία αλλά και η οργή… ξεχειλίζουν.