Πυροσβεστική: 20 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες - Ποιες ήταν οι πιο επικίνδυνες

Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις πυρκαγιές στην επικράτεια.

Πυροσβεστική: 20 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες - Ποιες ήταν οι πιο επικίνδυνες
AP Photo/File
1'

Από τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης (4/9), έως τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης (5/9), εκδηλώθηκαν 20 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι 14 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι.

Οι σημαντικότερες:

  • Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 17.00 σε γεωργική έκταση στα Σπάτα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 17.20 σε γεωργική έκταση στην Χριστούπολη Σπατών. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 29 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ελικόπτερα και εθελοντές. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.
  • Επιπλέον, οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στις Λιβανάτες Φθιώτιδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13.30 και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή