ΔΕΘ: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – «Αστακός» η Θεσσαλονίκη

«Φρούριο» θα είναι το Σαββατοκύριακο η συμπρωτεύουσα ενόψει της 88ης ΔΕΘ
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της έναρξης λειτουργίας της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τα επίσημα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας βρίσκεται στο επίκεντρο διαδοχικών συσκέψεων που πραγματοποιούνται τα τελευταία 24ωρα με τη συμμετοχή επιτελικών στελεχών. Για την εφαρμογή των μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να μετακινηθούν διμοιρίες από όμορους νομούς, αλλά και από υπηρεσίες της Αττικής.

Ελικόπτερο, drones & «Αίαντας»

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό, ισχυρές διμοιρίες θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, απ’ όπου θα διέλθουν οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις, ενώ από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και drones θα εποπτεύουν την εξέλιξή τους.

Γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, αναμένεται να αναπτυχθούν αστυνομικές κλούβες και κιγκλιδώματα για να αποτραπεί η κίνηση των διαδηλωτών προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται για κάθε ενδεχόμενο και ο «Αίαντας», το όχημα εκτόξευσης νερού της Αστυνομίας.

Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου από συνδικάτα, συλλογικότητες, οργανώσεις και πολιτικές κινήσεις. Για σήμερα Παρασκευή είναι προγραμματισμένες δύο μεγάλες συγκεντρώσεις, το πρωί των υγειονομικών και το απόγευμα των ενστόλων.

Στο μεταξύ, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει ανακοινώσει και η Τροχαία.

Ο πρωθυπουργός θα φτάσει σήμερα στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με φορείς της πόλης. Αύριο αναμένεται η συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ, ενώ το απόγευμα θα γίνει η προγραμματισμένη ομιλία του στο Βελλίδειο.