Παύλιανη: Σε κρίσιμη κατάσταση το 4χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση δέντρου

Ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις για την υγεία του 4χρονου

Παύλιανη: Σε κρίσιμη κατάσταση το 4χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση δέντρου
LamiaReport
2'

Από τη μία στιγμή στην άλλη το ξέγνοιαστο παιχνίδι δύο μικρών παιδιών στην ευρύτερη περιοχή της Παύλιανης μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Οι στοιβαγμένοι κορμοί στην άκρη του δρόμου, άγνωστο πως, κύλησαν και χτύπησαν το ένα παιδάκι 4 ετών στο θώρακα και στο κεφάλι και το αδερφάκι του στο πόδι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Lamia Report η κατάστασή του εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Το χρονικό

Γύρω στις 18:30 έγινε η πρώτη κλήση που κινητοποίησε το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας. Η συνεννόηση προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, ήταν να συναντηθούν με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πατέρας με το τραυματισμένο παιδί, στο δρόμο.

Πράγματι λίγο πριν την Οίτη το ασθενοφόρο της Αμφίκλειας στο οποίο επέβαινε και γιατρός του Κέντρου Υγείας, παρέλαβαν το παιδί και ξεκίνησαν για το Νοσοκομείο Λαμίας.

Λίγο πριν τις κεραίες στην ευθεία το ασθενοφόρο έπαθε λάστιχο και ευτυχώς η εμπειρία του οδηγού δεν επέτρεψε να κινδυνεύσουν οι επιβαίνοντες. Αμέσως χωρίς δισταγμό η γιατρός μετεπιβίβασε το τραυματισμένο παιδί στο αυτοκίνητο του πατέρα που ακολουθούσε, ενώ συγχρόνως ειδοποιήθηκε το Κέντρο του ΕΚΑΒ για να φτάσει νέο ασθενοφόρο.

Κάνοντας ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Λαμίας στο οποίο επέβαινε επίσης γιατρός, παρέλαβε το παιδί και τη γιατρό του ΚΥ Αμφίκλειας, περίπου στα διόδια και όλοι μαζί ξεκίνησαν για τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.

Σε όλη τη διαδρομή πρώτα η γιατρός της Αμφίκλειας και στη συνέχεια μαζί με το γιατρό του ΕΚΑΒ παρακολουθούσαν τα ζωτικά σημεία του 4χρονου και έδιναν τα στοιχεία στο Νοσοκομείο, όπου όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ήταν σε ετοιμότητα.

Λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού εξετάστηκε η πιθανότητα να χειρουργηθεί στη Λαμία, ωστόσο κατάφεραν να το σταθεροποιήσουν και να το διασωληνώσουν προετοιμάζοντας έτσι τη διακομιδή του σε εξειδικευμένο Νοσοκομείο Παίδων των Αθηνών.

Με τις σειρήνες αναμμένες και με δύο γιατρούς συνοδεία, έναν αναισθησιολόγο της ΜΕΘ και έναν νευροχειρουργό, το ασθενοφόρο έφτανε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα στο Παίδων Αγία Σοφία. Και εκεί υπήρχε ένα ολόκληρο επιτελείο σε ετοιμότητα που παρέλαβε το 4χρονο παιδί για να μπει άμεσα σε χειρουργείο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή