Παύλιανη: Ενδεχομένως ένα παιδί να έσπρωξε τον κορμό στο 4χρονο - Τι λέει ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr

Ο δήμαρχος Λαμιέων μιλώντας στο Newsbomb.gr περιγράφει τη στιγμή που το ξέγνοιαστο παιχνίδι μετατράπηκε σε εφιάλτη στην Παύλιανη
2'

Το απόγευμα της Τρίτης, μια οικογενειακή εξόρμηση στην ορεινή Παύλιανη μετατράπηκε σε εφιάλτη, όταν ένα 4χρονο παιδάκι τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να κριθεί άμεση η διακομιδή του στην Αθήνα. Η οικογένεια βρισκόταν σε περιοχή περίπου 4-5 χιλιόμετρα έξω από την Παύλιανη, όπου τα παιδιά έπαιζαν, χωρίς κανείς να φαντάζεται την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Λαμιέων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου ανέφερε ότι «το παιδί βρισκόταν με τους γονείς και τον αδερφό του περίπου 4-5 χιλιόμετρα έξω από την Παύλιανη, πιθανότατα για κατασκήνωση».

«Ένας από τους στοιβαγμένους κορμούς που βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου κύλησε και χτύπησε το παιδί στο θώρακα και το κεφάλι. Υπάρχει η υποψία ότι το ένα παιδί μπορεί να έσπρωξε το άλλο. Μάλιστα, το αδερφάκι τραυματίστηκε στο πόδι», πρόσθεσε.

Η κατάσταση του παιδιού ήταν τόσο σοβαρή, που ξεκίνησε αμέσως μια δραματική επιχείρηση διάσωσης. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Λαμίας, με τη συνοδεία γιατρών, έσπευσε να παραλάβει το παιδί. Στο δρόμο, οι γιατροί πάλευαν να το κρατήσουν στη ζωή, παρακολουθώντας διαρκώς τα ζωτικά του σημεία, ενώ στο Νοσοκομείο Λαμίας μια ολόκληρη ομάδα ιατρών περίμενε με αγωνία.

Η κατάστασή του κρίθηκε τόσο σοβαρή που η χειρουργική επέμβαση στη Λαμία δεν ήταν εφικτή. Με δύο γιατρούς στο πλευρό του, αναισθησιολόγο και νευροχειρουργό, το παιδί διακομίστηκε μέσα στη νύχτα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Το ασθενοφόρο διέσχισε τη διαδρομή με τις σειρήνες να ηχούν ασταμάτητα, ενώ οι γιατροί έδιναν μάχη για να το σταθεροποιήσουν.

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, το 4χρονο παιδί μπήκε στο χειρουργείο, με μια εξειδικευμένη ομάδα γιατρών να παλεύει για τη ζωή του. Η οικογένειά του, βυθισμένη στην απόλυτη αγωνία, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παρά να περιμένει με κομμένη την ανάσα.

Το παιδί νοσηλεύεται τώρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αγία Σοφία», με την κατάστασή του να παραμένει κρίσιμη.