Ξέσπασε ο πατέρας της 14χρονης που τραυματίστηκε από την κολώνα - Τι είπε και για τη δομή φιλοξενίας

Πτώση κολώνας στη Νέα Φιλαδέλφεια: Το κορίτσι νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παίδων χωρίς ευτυχώς σοβαρά τραύματα
EUROKINISSI
3'

Το σοκαριστικό ατύχημα που είχε το 14χρονο κορίτσι στη Νέα Φιλαδέλφεια όταν κολώνα έπεσε πάνv της έφερε στο φως την ιστορία του κοριτσιού, το οποίο τα τελευταία 4 χρόνια μένει σε δομή φιλοξενίας μαζί με την αδελφή της.

«Ποιος δεν θα ταραζόταν; Η κολόνα έπεσε στο κεφάλι της μικρής και έχει χτυπήματα στα πόδια. Το κεφάλι είναι οκ, μια χαρά είναι, δόξα σοι ο Θεός», είπε ο πατέρας της ανήλικης στο Mega.

Σημείωσε δε ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα και η υπόθεση έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. «Δεν υπάρχει πρόβλημα συντήρησης των παιδιών. Αυτό σας το ξεκαθαρίζω. Δεν υπάρχει θέμα χρημάτων. Δεκαπέντε χρόνια δουλεύει χωρίς να έχει σταματήσει. Είναι σε ενοίκιο, άμα δεν είχε, δεν θα μπορούσε».

«Ήρθαν οι κοινωνικοί λειτουργοί του δήμου Μεταμόρφωσης και γράψανε ό,τι θέλανε»
Όπως λέει, οι κόρες του πήγαν με εισαγγελική εντολή σε δομή μετά από ανώνυμη καταγγελία που έγινε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν οι ανήλικες. Μετά την αυτοψία που έγινε στο σπίτι της οικογένειας, από κοινωνικούς λειτουργούς, αποφασίστηκε η απομάκρυνση των παιδιών.

«Από καταγγελία έγινε ό,τι έγινε. Αλλά ήταν ψευδής καταγγελία και δεν ήρθαν καν να το ψάξουν αν όντως είναι έτσι. Ήρθαν οι κοινωνικοί λειτουργοί του δήμου Μεταμόρφωσης γιατί εκεί μέναμε και γράψανε ό,τι θέλανε αυτές και όταν τους μιλήσαμε, μας το έπαιζαν και έβαλαν ό,τι θέλανε. (Ότι) το σπίτι δεν ήταν κατάλληλο για τα παιδιά και ότι δεν φροντίζαμε τα παιδιά. Εντελώς αναληθή όλα».

Ο ίδιος πάντως, σύμφωνα με το Mega, αποφεύγει να εξηγήσει για ποιον λόγο τελικά τους αφαίρεσαν την γονική επιμέλεια. Αν και έχει χωρίσει με την σύζυγο του από το 2020, ο πατέρας της 14χρονης υποστηρίζει πως έχουν άριστες σχέσεις.

-Με τη μαμά μιλάτε καθόλου;
-Ναι, ναι. Λόγω των παιδιών, μπορεί να είμαστε χωρισμένοι αλλά έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας.

Η μητέρα των κοριτσιών μπορεί να επισκέπτεται τις κόρες του στη δομή αλλά και να τις παίρνει κάποιες μέρες και στο σπίτι. Σε αντίθεση με τον πατέρα που ο εισαγγελέας του έχει απαγορεύσει κάθε επικοινωνία.

«Είχα κάτι παλιά προσπάθειες με εισαγγελέα με δικηγόρους προσπαθούσα και εγώ να τα βλέπω δεν το είχαν δεχτεί. Με την πρώην σύζυγο είναι μια χαρά, με έμενα όχι. Τα έχει και στο σπίτι κανονικά. Δεν τα βλέπει απλά, τα παίρνει. Μπορεί να μείνουν σε καμιά γιορτή τα κρατάει κανονικά. Συνήθως τα κρατάει όταν έχουν σχολείο Σαββατοκύριακο αλλά μπορεί να τα κρατήσει και παραπάνω».

Εκείνο το πρωινό μάλιστα, η μητέρα είχε πάει να πάρει τα κορίτσια από τη δομή γιατί είχε καιρό να τα δει. Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο ένα τρόλεϊ εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε κολώνα φωτισμού, η οποία έπεσε και τραυμάτισε ελαφρά την 14χρονη.
Το κορίτσι νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παίδων χωρίς ευτυχώς σοβαρά τραύματα.