ΔΕΘ 2024: Στους δρόμους αστυνομικοί και πυροσβέστες – «Φτάνει με τις κούφιες υποσχέσεις»

«Το ενδιαφέρον ενός Πρωθυπουργού πρέπει να είναι διαρκές και όχι ευκαιριακό απέναντι σε μία ομάδα εργαζομένων», λένε οι ένστολοι της Θεσσαλονίκης.
thesstoday.gr
1'

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγήκαν σήμερα (06/09) οι ένστολοι, πραγματοποιώντας μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας ενόψει της 88ης Διεθνούς Έκθεσης και της άφιξης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Το ενδιαφέρον ενός Πρωθυπουργού πρέπει να είναι διαρκές και όχι ευκαιριακό απέναντι σε μία ομάδα εργαζομένων, πόσω μάλλον των ένστολων λειτουργών του κράτους», αναφέρουν οι ένστολοι.

Η πορεία γίνεται μεταξύ των οδών Νικολάου Γερμανού, Τσιμισκή και θα έχει κατάληξη το ΥΜΑΘ. Προθεσμία στον Πρωθυπουργό έδωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, καλώντας τον να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του. «Αν δεν το κάνετε μέχρι αύριο, θα νιώσετε καυτή την ανάσα μας», φώναξε, με τους ένστολους να τον καταχειροκροτούν.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, Νίκος Λαβράνος, μίλησε για τα προβλήματα των πρωταγωνιστών του καλοκαιριού λέγοντας ότι «είμαστε το επάγγελμα με τις περισσότερες απώλειες εν καιρώ ειρήνης. Τα κενά, όσο και να θέλουν κάποιοι να ωραιοποιήσουν την κατάσταση είναι υπαρκτά, πάνω από 4.000», καλώντας την κυβέρνηση να απορροφήσει τους εποχικούς πυροσβέστες και να ακούσει τα αιτήματά τους.