ΔΕΘ 2024: Αυστηρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. - 3.000 αστυνομικοί, drone, ελικόπτερα και έλεγχοι

Με επιπλέον 17-18 άτομα ενισχύθηκαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ στην Θεσσαλονίκη

ΔΕΘ 2024: Αυστηρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. - 3.000 αστυνομικοί, drone, ελικόπτερα και έλεγχοι
1'

Στα μέτρα που έχει εκπονήσει η ΕΛ.ΑΣ. θα συμμετέχουν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί από υπηρεσίες της τάξης της ασφάλειας και της Τροχαίας για την ομαλή διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, στελέχη της κρατικής ασφάλειας αλλά και της αντιτρομοκρατικής θα βρίσκονται σε καίρια σημεία, όπου κρίνεται απαραίτητο, ακόμα και μέσα στον χώρο της ΔΕΘ, ενόψει και της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτακη.

Με επιπλέον 17-18 άτομα ενισχύθηκαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ στην Θεσσαλονίκη από την Αθήνα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των προγραμματισμένων διαδηλώσεων από αέρος θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων drone και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.
Την ίδια ώρα έχουν επιστρατευτεί και τα υδροφόρα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., οι «Αίαντες».

Αυστηροί έλεγχοι

Οι έλεγχοι πριν την έναρξη των διαδηλώσεων θα είναι ιδιαιτέρως αυστηροί ενώ αναμένονται και προληπτικές προσαγωγές ατόμων που θα θεωρηθούν ύποπτα για την πρόκληση επεισοδίων.

Ειδικότερα, υπάρχουν φόβοι πως μπορεί ομάδα αναρχικών να εισχωρήσει στην κύρια πορεία, να την διασπάσει και τελικά να ακολουθήσουν οδομαχίες με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, κάτι που γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο. Ωστόσο, μέσα από την ενεργοποίηση του πληροφοριακού δικτύου της ΕΛ.ΑΣ., μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει πληροφορίες για κάτι οργανωμένο με στόχο επεισόδια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή