Αλεξία Βαλιάκου: Η δασκάλα που έγινε viral για τους πρωτότυπους τρόπους εκπαίδευσης

Η δασκάλα από την Λάρισα που ξεχώρισε στο Tik Tok για τον τρόπο διδιασκαλίας της
1'

Η Αλεξία Βαλιάκου υπηρετεί δέκα χρόνια ως εκπαιδευτικός, επτά ως αναπληρώτρια και τρία ως διορισμένη δασκάλα.

Από τη Σπάρτη, την Καλαμάτα, το Πήλιο στην Αθήνα και σήμερα πλέον εργάζεται στις Βρυξέλλες σε αγγλόφωνο σχολείο, αλλά και στο ελληνικό της Βελγικής πρωτεύουσας.

Η Λαρισαία δασκάλα έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα, με ένα βίντεο στο οποίο έκανε διασκευή το γνωστό νησιώτικο τραγούδι «Ποιος, μωρό μου, ποιος;», οι στίχοι έχουν αντικατασταθεί από το «Ποιος, ποιος; Ποιος, κυρία, ποιος; Ποιος, ποιος; Θέλω να ξέρω ποιος!», για να διευκολυνθούν τα παιδιά στον εντοπισμό του υποκειμένου μίας πρότασης.

Το πρωί του Σαββάτου (7/9) η δασκάλα βρέθηκε καλεσμένη μέσω skype από τις Βρυξέλλες που υπηρετεί σήμερα, στην εκπομπή του ACTION Σαββατοκύριακο, όπου εξήγησε αυτό τον πρωτότυπο τρόπο διδασκαλίας που χρησιμοποιεί, με σκοπό να: «προσελκύει το ενδιαφέρον των παιδιών, δημιουργώντας τραγουδάκια για να μπορούν να έρχονται πιο κοντά σε εμένα Πιο κοντά στη γνώση, πιο ευχάριστα. Και οι γονείς εδώ πέρα το θέλουν αυτό», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσο για τις αντιδράσεις από συναδέλφους της είπε: «Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό πραγματικά μου στέλνει πολύ όμορφα μηνύματα δεν έχω δεχτεί κάποιο μήνυμα με αρνητικά σχόλια πάνω στη δουλειά μου μπορεί κάποιος που δεν συμφωνεί να μην μου το έστειλε».

Σχετικές ειδήσεις