Λύτρας: Παραπομπή για πλημμέλημα αντί για κακούργημα ζητά ο εισαγγελέας

Tο αδίκημα της επικίνδυνης σωματική βλάβης επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και 3 έτη

Λύτρας: Παραπομπή για πλημμέλημα αντί για κακούργημα ζητά ο εισαγγελέας
1'

Την παραπομπή του Απόστολου Λύτρα στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου της Αθήνας ζητά ο εισαγγελέας για την κακοποίηση της συζύγου του ποινικολόγου Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ωστόσο, στην πρόταση του ζητά μετατροπή της κατηγορίας στο πλημμέλημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ήτοι απλής σωματικής βλάβης», σε αντίθεση με τη δίωξη που του είχε αρχικά ασκηθεί για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Κατά τον εισαγγελέα, η σωματική βλάβη με τον τρόπο που τελέστηκε, δηλαδή σε ευπαθή μέρη του σώματος και με σφοδρότητα και συχνότητα, μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο ζωής.

Πλέον, το αδίκημα της επικίνδυνης σωματική βλάβης επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και 3 έτη, ενώ το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης επιφέρει ποινή κάθειρξης.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας ζητά να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με τους περιοριστικούς όρους της απομάκρυνσης από την οικογενειακή εστία, της της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με το θύμα, της συμμετοχής του σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα και της εμφάνισής του δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή