Ρέθυμνο: Ο «σασμός» για ένα κομμάτι γης - Έκοψαν τη γλώσσα και πυροβόλησαν κτηνοτρόφο στο μαντρί

Η αστυνομία ερευνά μαρτυρίες και οπτικό υλικό από το ποιμνιοστάσιο όπου δέχτηκε την επίθεση ο 70χρονος
1'

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η υγεία του 69χρονου κτηνοτρόφου μετά τη βάναυση επίθεση που υπέστη στο μαντρί του.

Οι δράστες τον βασάνισαν, του έκοψαν τη γλώσσα και τον πυροβόλησαν τέσσερις φορές.

Η σοβαρότητα της κατάστασής του οδήγησε στη μεταφορά του από το νοσοκομείο Ρεθύμνου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης, διοικητής του νοσοκομείου, ανέφερε ότι η κατάστασή του παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.

Οι άγνωστοι δράστες έστησαν καρτέρι στον άτυχο κτηνοτρόφο στο χωριό Βιλανδρέδο.

Πριν τον πυροβολήσουν, τον υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια, κόβοντάς του τη γλώσσα, όπως ο ίδιος είπε στον γιο του, για να μην φωνάζει. Στη συνέχεια, τον πυροβόλησαν δύο φορές στα πόδια και δύο στα χέρια, με μία από τις σφαίρες να τον τραυματίζει σοβαρά στη σπονδυλική στήλη.

Το περιστατικό συνδέεται με παλαιότερη διαμάχη της οικογένειας του κτηνοτρόφου με άλλους για ένα κομμάτι γης. Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος και των Νέων, Βασίλης Λαμπρόπουλος, έγινε προσπάθεια σασμού αναμεσά στις δύο οικογένειες.

Τον Ιούλιο, ο γιος του είχε δεχθεί επίθεση με καυστικό υγρό, και είχε συλληφθεί ένας 40χρονος ως ηθικός αυτουργός. Παρά τις προσπάθειες για "σασμό" (συμφιλίωση), ο κτηνοτρόφος δεν υποχώρησε, και ο 40χρονος προφυλακίστηκε. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.