Κρήτη: Το ημερολόγιο της πρεσβυτέρας που έριξε φως στο 50ετές μαρτύριο της

Κρήτη: Ζούσε από 14 ετών την «κόλαση» στα χέρια ιερέα - Πώς αποκαλύφθηκαν όλα

Κρήτη: Το ημερολόγιο της πρεσβυτέρας που έριξε φως στο 50ετές μαρτύριο της
1'

Συγκλονίζει την τοπική κοινωνία των Χανίων αλλά και την εκκλησιαστική κοινότητα το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που ήρθε στο προσκήνιο με θύμα μια 64χρονη γυναίκα, η οποία κακοποιούνταν από τον σύζυγό της – ιερέα, για 50 χρόνια.

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και το δικαστήριο έχει εκδώσει προσωρινή διαταγή που απαγορεύει στον ιερέα να πλησιάζει τη γυναίκα του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οικογένεια του ιερέα υπέφερε για δεκαετίες από την κακοποιητική του συμπεριφορά. Η 64χρονη γυναίκα υπέμενε από την ηλικία των 14 ετών τη βίαιη και ζηλότυπη φύση του, τις σωματικές κακοποιήσεις, τους βιασμούς, τις εκρήξεις θυμού, τις απειλές και τη λεκτική κακοποίηση.

«Είναι πνευματικός νόμος στην Εκκλησία η πρεσβυτέρα να υπακούει σε όλα τον σύζυγό της», έλεγε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA ο ιερέας.

Η κακοποίηση δεν περιοριζόταν μόνο στη γυναίκα, αλλά και τα παιδιά τους. Ωστόσο, μόλις πριν από δύο μήνες τα παιδιά ανακάλυψαν το κρυφό ημερολόγιο της μητέρας τους, όπου περιέγραφε τις βίαιες εκρήξεις, τη ζηλοτυπία και τα περιστατικά κακοποίησης, όπως ξυλοδαρμούς και συχνούς βιασμούς.

Η αποκάλυψη ήρθε όταν η γυναίκα χρειάστηκε να νοσηλευτεί λόγω σοβαρής κατάστασης και αποφάσισε να ζητήσει από τα παιδιά της να αναλάβουν νομική δράση για την προστασία της από τον σύζυγό της.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή