Έκλεβαν καταστήματα και σπίτια στο κέντρο της Αθήνας ντυμένοι σαν αστυνομικοί

Οι εγκληματίες διέπρατταν ληστείες για σχεδόν έναν χρόνο 

Έκλεβαν καταστήματα και σπίτια στο κέντρο της Αθήνας ντυμένοι σαν αστυνομικοί
1'

Εξαρθρώθηκε συμμορία που συστηματικά διέπραττε ληστείες σε επιχειρήσεις και οικίες στο κέντρο της Αθήνας, από την Ασφάλεια Αττικής.

Συνελήφθησαν συνολικά τρία άτομα ηλικίας 39 και 30 χρονών οι μάλιστα είναι αλλοδαποί καθώς και ένας 60χρονος ημεδαπός δράστης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- σύσταση συμμορίας, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και απόπειρες αυτών, απείθεια και παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι «ξάφριζαν» από τον Νοέμβριο του 2023 αρχικά καταστήματα ψιλικών - μίνι μάρκετ και σταδιακά προχώρησαν στις ληστείες σπιτιών και καταστημάτων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, όπως Σύνταγμα, Άγιο Παντελεήμονα, Καισαριανή, Παγκράτι, Βύρωνα και Ζωγράφου, στοχοποιώντας μάλιστα πολλές φορές τα ίδια καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ για να πετύχουν τον σκοπό τους είχαν προμηθευτεί πιστόλια, επιλέγοντας να διαπράττουν ληστείες σε μίνι μάρκετ, ιδιοκτησίας ατόμων ασιατικής καταγωγής, στα οποία δεν δίσταζαν να ασκήσουν βίας, δένοντας τα θύματά τους με δεματικά και καλώδια και εγκαταλείποντάς αυτά ακινητοποιημένα κατά τη διαφυγή τους.

Κεντρικό ρόλο στην εγκληματική τους δράση κατείχε ο 39χρονος, ο οποίος κατά τη διάπραξη ληστειών λειτουργούσε ως φυσικός αυτουργός, ενώ στις κλοπές ως καθοδηγητής. Ήταν αυτός που επέλεγε τους στόχους, δεχόταν τις πληροφορίες, συντόνιζε και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή