Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εγκαινίασε το Περίπτερό του στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Στα εγκαίνια παρευρέθη ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης
2'

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του περιπτέρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (περίπτερο 15 stand 22) στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, παρουσία του Πρόεδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), Dr. Αντώνιου Αυγερινού, του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ε.Σ κ. Γεώργιου Σκούμα και πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου. Σημειώνεται ότι, πριν την έναρξη της εκδήλωσης, στην κεντρική αερογέφυρα της ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκε επίδειξη καταρρίχησης - τεχνική κατάβασης από εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης του Ε.Ε.Σ.

Ιδιαίτερα αισθητή, τιμητική και σημαντική για όλους ήταν η παρουσία του Παναγιώτατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεου, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό του περιπτέρου του Ε.Ε.Σ., κάνοντας ειδική μνεία στο τεράστιο ανθρωπιστικό έργο που παράγουν καθημερινά οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. σε όλη την Ελλάδα.

Στα εγκαίνια παρευρέθη ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας με τα πλέον κολακευτικά λόγια για το έργο και τις δράσεις του Ε.Ε.Σ., ιδιαίτερα στον Τομέα της Υγείας, όπου ο Ε.Ε.Σ. πρωτοστατεί, έχοντας καθοριστική παρουσία, υλοποιώντας συνεχείς δράσεις προαγωγής υγείας με το έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό και τους εθελοντές του, εστιάζοντας στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες της χώρας.

Σημειώνεται ότι, η Επιτροπή Διοργάνωσης του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας εκ μέρους του Υπουργείου Αθλητισμού, προσέφερε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό για την τεράστια συνεισφορά του Ε.Ε.Σ στη διεξαγωγή ενός ακόμα κορυφαίου αθλητικού γεγονότος της χώρας.

Παρόντες στα εγκαίνια του περιπτέρου του Ε.Ε.Σ. ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αναστάσιος Γαϊτάνης και ο συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, κ. Γιάννης Παπαγεωργίου. Επίσης, στα εγκαίνια παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης κ. Γιουτίκας Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Σιντικής του Νομού Σερρών κ. Γεώργιος Τάτσιος και εκ μέρους του Δημάρχου Θεσσαλονίκης ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος. Το παρόν έδωσαν, επίσης, εκπρόσωποι παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης.