Drone – φύλακας σε σχολείο στο Αιγάλεω: Ελέγχει πανοραμικά και στέλνει ηχητικά μηνύματα

Σε σχολική εγκατάσταση στο Αιγάλεω, εντοπίζεται το πρώτο drone – φύλακας. Γιατί αυτό το μέτρο διχάζει τους πολίτες; «Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά, ήταν επιβεβλημένο», αναφέρει ο Δήμαρχος, Λάμπρος Σκλαβούνος.

Drone – φύλακας σε σχολείο στο Αιγάλεω: Ελέγχει πανοραμικά και στέλνει ηχητικά μηνύματα
UNSPLASH.
1'

Μία πρωτοποριακή προσπάθεια για την καταπολέμηση του βανδαλισμού και των κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων στα σχολεία λαμβάνει χώρα στον Δήμο Αιγάλεω, όπου ένα drone – φύλακας πετά πάνω από σχολικό συγκρότημα. Η συσκευή, μόλις ανιχνευθεί κίνηση, αναπαραγάγει ηχητικό μήνυμα πως «πραγματοποιείτε έκνομη ενέργεια και έχουν ειδοποιηθεί οι αστυνομικές αρχές».

Οι χειριστές του drone βρίσκονται σε υπηρεσία το βράδυ μέσα σε δωμάτιο του σχολείου, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον σχολικό φύλακα.

«Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά», αναφέρει ο Δήμαρχος Αιγάλεω

«Στο πρόσφατο παρελθόν, υπήρχαν περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων. Άγνωστοι σπάζουν τζάμια, πόρτες, εισβάλλουν στις αίθουσες, κλέβουν ηλιακούς θερμοσίφωνες και κλιματιστικά. Τα πρώτα αποτελέσματα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι εκπληκτικά», υπογράμμισε ο Δήμαρχος του Αιγάλεω, Λάμπρος Σκλαβούνος.

Ωστόσο, υπάρχουν αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς, με την ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής να υποστηρίζει ότι τις τελευταίες μέρες, έχει ζητηθεί από μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και παιδιά που είχαν πάει στο σχολείο για να παίξουν, να φύγουν. «Ποιος έχει αναλάβει αυτό το κακόγουστο σχέδιο να διώχνει μαθητές όταν λειτουργεί και καθηγητές τριών σχολείων;

Ποιοι έχουν την ευθύνη για τη διαχείριση του χώρου; Ποιος και με ποια δικαιοδοσία αναλαμβάνει να παίξει τον ρόλο του πορτιέρη σε έναν δημόσιο χώρο και να αποφασίζει για τη νομιμότητα της παρουσίας των ανθρώπων σε αυτόν;», επισημάνθηκε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή