«SafeYouth»: Οι τρεις ηλιακές ομάδες που απευθύνεται η νέα εφαρμογή

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να μπει σε εφαρμογή το panic button που θα απευθύνεται σε ανήλικους το λεγόμενο «SafeYouth»

«SafeYouth»: Οι τρεις ηλιακές ομάδες που απευθύνεται η νέα εφαρμογή
1'

Η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία είναι γεγονός και στοχεύει μεταξύ άλλων στον περιορισμό του σχολικού μπούλινγκ. Ακόμα και αν κάποιος βιντεοσκοπήσει ένα παιδί σε μια ευαίσθητη στιγμή θα τιμωρείται με αλλαγή σχολείου.

Με σύνθημα το κινητό στην τσάντα θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά την Τετάρτη. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς το κινητό θα επιτρέπεται μόνο απενεργοποιημένο και μέσα στη σχολική τσάντα μέχρι το τέλος όλης της σχολικής διαδικασίας.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας το κινητό θα απαγορεύεται και στα διαλείμματα. Η τιμωρία θα είναι αποβολή για μία ημέρα.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega:

Έρχεται η εφαρμογή «SafeYOUth»

Μέσα τον μήνα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή του panic button για ανηλίκους, «SafeYOUth».

Θα απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές ομάδες παιδιών και εφήβων. Θα μπορούν να την κατεβάσουν και γονείς αλλά και όσοι ασχολούνται με δραστηριότητες σχετικές με ανηλίκους.

Στην εφαρμογή θα υπάρχει «κουμπί έκτακτης ανάγκης» και με ένα απλό άγγιγμα το παιδί θα μπορεί να ζητά την επέμβαση της αστυνομίας καθώς θα υπάρχει σύστημα γεωεντοπισμού.

Στην εφαρμογή θα περιλαμβάνονται και ενότητες για τους κινδύνους στο διαδίκτυο και την ενδοοικογενειακή βία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή