Δολοφονία τοπογράφου: Εμπλοκή και δεύτερου ατόμου - Αναζητείται συνεργός, πώς έδρασε

Δολοφονία τοπογράφου: Το δεύτερο άτομο ερευνάται για συνέργεια και απόκρυψη στοιχείων 
3'

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, αναζητείται συνεργός στην δολοφονία του τοπογράφου.

Φαίνεται με βάση τις έρευνες ότι το εν λόγω άτομο έχει συμμετοχή στην όλη υπόθεση και συγκεκριμένα ανέλαβε να εξαφανίσει τα ίχνη του μαύρου σκούτερ. Βίντεο τον δείχνει σε πολυκατοικία. Ενδείξεις για την ταυτότητα του ατόμου υπάρχουν ήδη στην ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται.

Παράλληλα οι Αρχές αναζητούν και ποιος μπορεί φέρει την ευθύνη για την ηθική αυτουργία της δολοφονίας.

To χρονικό της δολοφονίας

Ήταν Τρίτη 2 Ιουλίου, ώρα 07:14 το πρωί, όταν επί της οδού 25ης Μαρτίου στο Νέο Ψυχικό, καταφθάνει το μαύρο σκούτερ με τον εκτελεστή του 54χρονου τοπογράφου. Φοράει λευκό κράνος, σκούρο, στενό σακάκι, καφέ παντελόνι, γάντια στα χέρια και μαύρα παπούτσια.

Καταγράφεται να ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο και να προσπαθεί να περάσει από ένα στενό πέρασμα, δίπλα από μία διαφημιστική πινακίδα καταστήματος. Το καθετί που συμβαίνει εκείνα τα δευτερόλεπτα έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία στην πορεία της εξιχνίασης.

Σε βίντεο φαίνεται ο δράστης να αντιλαμβάνεται ότι το σκούτερ, με την πλαστή πινακίδα δεν χωράει να περάσει από το σημείο και προσπαθεί να μετακινήσει το εμπόδιο με τα χέρια του. Δείχνει νευρικότητα σε αυτό το πλάνο κάτι όμως που δεν επέδειξε σε κανένα άλλο σημείο της εκτέλεσης του φονικού του σχεδίου.

Με το χέρι του ρίχνει την πινακίδα στον δρόμο, μετακινεί λίγο το μηχανάκι και κατεβαίνει από αυτό, για να τη σηκώσει. Την πιάνει με τα γάντια, την τοποθετεί στη θέση της και επανέρχεται στο σημείο, όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα, μέχρι να φτάσει το θύμα του.

Μία ώρα μετά αυτές τις σκηνές, ο δολοφόνος βάζει στο στόχαστρο το θύμα του και αρχίζει να πυροβολεί, με δύο όπλα, όπως έδειξε η βαλλιστική εξέταση. Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγονται οι 16 συνεχόμενοι πυροβολισμοί και αμέσως μετά όταν άλλαξε γεμιστήρα, άλλοι 4.

Όπως διαπιστώθηκε, το σκούτερ του εκτελεστή έφερε πλαστές πινακίδες, που έμοιαζαν με τις γνήσιες. Ο ίδιος μετά το έγκλημα απομακρύνθηκε και κατάφερε να διαφύγει.

Μια μέρα πριν το έγκλημα, η ίδια κάμερα κατέγραψε τον δολοφόνο να μπαίνει ανάποδα στον δρόμο για κατόπτευση του χώρου. Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου είναι ντυμένος με μαύρα ρούχα, ενώ και τις δύο φορές που τον έπιασε η κάμερα ασφαλείας καταστήματος φοράει γάντια και το ίδιο λευκό κράνος.

Ο 54χρονος τοπογράφος ήταν αδύνατον να γλιτώσει εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα. Ο δολοφόνος πλησίασε το παράθυρο του οδηγού και άρχισε να πυροβολεί. Αμέσως μετά προσπαθεί να εξαφανίσει τα ίχνη και να συσκοτίσει το τοπίο του εγκλήματος.

Σχετικές ειδήσεις