Έγινε ο αγιασμός στο δημοτικό Αρκιών: Ένας μαθητής, μια δασκάλα και ένας αγώνας για το μέλλον

Η καθημερινή ζωή στους Αρκιούς εκεί είναι δύσκολη, αλλά οι κάτοικοι επιμένουν να παραμένουν στον τόπο τους, κρατώντας ζωντανό το νησί. Το δημοτικό σχολείο, με μόνο έναν μαθητή, αποτελεί σύμβολο αυτού του αγώνα για την επιβίωση και την πρόοδο 

Έγινε ο αγιασμός στο δημοτικό Αρκιών: Ένας μαθητής, μια δασκάλα και ένας αγώνας για το μέλλον
1'

Στο μικρό νησί των Αρκιών στα Δωδεκάνησα, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο. Ένα σχολείο που έχει κάτι το ιδιαίτερο: Έναν και μοναδικό μαθητή, τον Άγγελο. Παρά τις συνθήκες, το σχολείο παραμένει ανοιχτό, χάρη στις προσπάθειες της κοινότητας αλλά και της κυρίας Μαρίας, της δασκάλας του δημοτικού που όχι μόνο διδάσκει τον μαθητή, αλλά αγωνίζεται και για το μέλλον του.

Οι Αρκιοί, με μόλις 40 κατοίκους, είναι ένα από τα πιο απομονωμένα νησιά της χώρας. Η καθημερινή ζωή εκεί είναι δύσκολη, αλλά οι κάτοικοι επιμένουν να παραμένουν στον τόπο τους, κρατώντας ζωντανό το νησί. Το δημοτικό σχολείο, με μόνο έναν μαθητή, αποτελεί σύμβολο αυτού του αγώνα για την επιβίωση και την πρόοδο.

Η δασκάλα κυρία Μαρία, που ήρθε στο νησί για να διδάξει τον Άγγελο, προσπαθεί να του προσφέρει μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση, δίνοντάς του ευκαιρίες και γνώσεις που συχνά δεν υπάρχουν σε τέτοιες απομακρυσμένες περιοχές.

Το σχολείο των Αρκιών μπορεί να είναι μικρό, αλλά ο αγώνας που δίνεται εκεί για τη γνώση και το μέλλον είναι τεράστιος.

Η δασκάλα του σχολείου μοιράζεται με το Newsbomb.gr εικόνες από τον αγιασμό:

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή