Έρχεται νέο χρώμα στα φανάρια - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι ερευνητές διαβεβαιώνουν ότι η προσθήκη της λευκής λυχνίας δεν θα επηρεάσει τους οδηγούς των παραδοσιακών οχημάτων.

Έρχεται νέο χρώμα στα φανάρια - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
1'

Ένα νέο χρώμα έρχεται στα φανάρια με σκοπό να βελτιώσει την ασφάλεια τόσο των αυτοκινήτων όσο και των πεζών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέες έρευνες το λευκό φως θα επιταχύνει την κυκλοφορία και θα προσδώσει περισσότερο ασφάλεια.

Μια ομάδα ερευνητών από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας πρότεινε ότι, μόλις κυκλοφορήσει ένας σημαντικός αριθμός αυτόνομων οχημάτων στο δρόμο, μπορεί να προστεθεί ένα τέταρτο, λευκό φανάρι στην παραδοσιακή τριάδα.

Όταν υπάρχουν αρκετά AV, το φανάρι γίνεται λευκό, λέγοντας στους ανθρώπους-οδηγούς να ακολουθήσουν το AV ή το άλλο αυτοκίνητο μπροστά τους. Όσο περισσότερα AV, τόσο ταχύτερη η ροή. Η διαφορά αυτή τη φορά είναι ότι οι πεζοί ενσωματώνονται πλέον στο μοντέλο.

Οι ερευνητές διαβεβαιώνουν ότι η προσθήκη της λευκής λυχνίας δεν θα επηρεάσει τους οδηγούς των παραδοσιακών οχημάτων. Το κόκκινο, το πράσινο και το πορτοκαλί θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως πάντα. Η λευκή λυχνία θα ενεργοποιείται μόνο όταν υπάρχουν αρκετά αυτόνομα οχήματα στη διασταύρωση, και στην περίπτωση που τα παραδοσιακά οχήματα είναι περισσότερα, τα φανάρια θα λειτουργούν με τον κλασικό τρόπο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή