Κηφισιά: Η καταδίωξη των Ρομά μέσα από τα μάτια του αστυνομικού - «Μας εμβόλισε δύο φορές»

Η επεισοδιακή καταδίωξη Ρομά που ξεκίνησε από το Μενίδι και κατέληξε στην Κάτω Κηφισιά μέσα από τα μάτια του αστυνομικού Φίλιππου Χρυσάκη

Κηφισιά: Η καταδίωξη των Ρομά μέσα από τα μάτια του αστυνομικού - «Μας εμβόλισε δύο φορές»
4'

Το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου, μια κινηματογραφική καταδίωξη εκτυλίχθηκε στους δρόμους της Αττικής. Ο Φίλιππος Χρυσάκης, Αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, περιγράφει στο Newsbomb.gr με δραματικό τρόπο τα όσα έζησε μέσα από το περιπολικό τη στιγμή της καταδίωξης.

Η καταδίωξη ξεκίνησε από το Μενίδι, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα κλεμμένο όχημα με δύο Ρομά επιβαίνοντες. «Το όχημα κινήθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στα στενά της Μεταμόρφωσης», αναφέρει ο Χρυσάκης. «Είχαμε συνεχώς κινδύνους, με το όχημα παρά τρίχα να μην εμβολίζει άλλα οχήματα και πεζούς, προσπαθώντας να μας αποφύγει».

«Η καταδίωξη ξεκίνησε από το Μενίδι, εμείς τους εντοπίσαμε στην λεωφόρο Καραμανλή, το όχημα κινήθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στα στενά της Μεταμόρφωσης, κινδύνευσε αρκετές φορές να πέσει σε πεζούς και άλλα οχήματα, μας εμβόλισε δύο φορές, έβαλε όπισθεν για να μας ακινητοποιήσει αλλά δεν τα κατάφερε, εκεί που εγκλωβιζόταν έβαζε όπισθεν, μας τράκαρε και μετά ξαναέφευγε, μπήκε εντός εταιρείας αλλά δεν καταφέραμε να τον εγκλωβίσουμε γιατί θα μας εμβόλιζε», περιέγραψε ο Φίλιππος Χρυσάκης.

458408964_839121635026124_5215680156038136539_n.jpg

Ο Φίλιππος Χρυσάκης, Αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής,

Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν οι δράστες εμβόλισαν δύο φορές τα αστυνομικά οχήματα και έβαλαν όπισθεν με σκοπό να τα ακινητοποιήσουν. «Έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, περνώντας από στενά και μπλέκοντας σε ιδιωτικούς χώρους. Είχαμε δύσκολες στιγμές, καθώς η οδήγηση του οχήματος ήταν εντελώς απρόβλεπτη», προσθέτει ο Φίλιππος Χρυσάκης.

«Καθ' όλη τη διάρκεια της καταδίωξης πήγαιναν στο αντίθετο ρεύμα», υπογραμμίζει ο αστυνομικός.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν το όχημα προσπάθησε να εισέλθει στο στενό της ΔΟΥ Κηφισιάς. Τελικά, το όχημα καρφώθηκε σε κολώνα του ΟΤΕ, βάζοντας τέλος στην καταδίωξη. «Πήγε να μπει στο στενό της ΔΟΥ Κηφισιάς, πήγε να τραβήξει χειρόφρενο και καρφώθηκε σε κολώνα του ΟΤΕ. Είναι τοξικομανείς και οι δύο, ο ένας έχει συλληφθεί άλλες 12 φορές», περιέγραψε.

«Είναι τοξικομανείς και οι δύο, και η κατάσταση ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο ένας είχε συλληφθεί άλλες 12 φορές», σημειώνει ο Φίλιππος Χρυσάκης.

Το τρομακτικό σκηνικό περιλάμβανε επίσης τον τραυματισμό ενός περαστικού. Ο άνδρας, ο οποίος ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά, εκσφενδονίστηκε από τη σύγκρουση του οχήματος. «Η κατάστασή του ήταν σοκαριστική, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαρές σωματικές βλάβες», αναφέρει ο αστυνομικός.

Οι δύο δράστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, φρουρούμενοι, με ελαφρά τραύματα.

Tο όχημα που οδηγούσε ο Ρομά ήταν κλεμμένο

Κλεμμένο ήταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Ρομά που προκάλεσε το τροχαίο ατύχημα στην Κηφισιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο κάτοχος του αυτοκινήτου άφησε τη μηχανή του αυτοκινήτου του αναμμένη για να ψωνίσει από το περίπτερο στο δημαρχείο και τότε δύο χρήστες ναρκωτικών ουσιών το έκλεψαν.

troxaio-atixima-kifisia.jpg

Ο πολίτης τους ακολούθησε με ένα μηχανάκι και στη συνέχεια ακολούθησαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ για να τους βρουν. Στη συνέχεια ακολούθησε καταδίωξη που τελείωσε στην Κηφισιά, όταν το αμάξι εκτινάχθηκε και προσγειώθηκε σε μια τρύπα. Ο τραυματίας πολίτης είναι μηχανικός της οικοδομής στο σημείο, ευτυχώς είναι ελαφρά και τυχερός γιατί θα έχανε τη ζωή του. Πιο σοβαρά ο οδηγός δράστης που έχει πιθανότατα υποστεί κάταγμα στον θώρακα.

Δείτε βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Νewsbomb.gr:

Ο ιδιοκτήτης του ΙΧ περιγράφει στο Newsbomb.gr τη στιγμή που του έκλεψαν το όχημα:

Υπάλληλος καφέ στην Κηφισιά: «Ακούσαμε ένα μπαμ, επικράτησε πανικός»

Υπάλληλος καφέ που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο του τροχαίου στην Κηφισιά περιγράφει στο Newsbomb.gr, όσα συνέβησαν. «Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο από έξω. Βγήκαμε να δούμε τι συνέβη και είδαμε το αυτοκίνητο να έχει πέσει πάνω στο πεζοδρόμιο, ακριβώς λιγο πιο πάνω από το μαγαζί. Επικράτησε πανικός για λίγα λεπτά, δεν καταλάβαμε αμέσως τι είχε συμβεί. Μετά είδαμε τους αστυνομικούς να φτάνουν τρέχοντας, προφανώς ήταν σε καταδίωξη. Εμείς τρομάξαμε πολύ, δεν είναι κάτι που βλέπεις κάθε μέρα, να σκάει έτσι αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο και να τρέχει η αστυνομία. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο σημείο, τουλάχιστον όσο είδαμε. Μόνο ο περαστικός τραυματίστηκε ελαφρά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το σημείο εγκλωβίστηκαν οι δύο Ρομά

Οι δύο Ρομά που έκλεψαν αυτοκίνητο από το Μενίδι εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητο στην Κηφισιά, έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη.

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, υπάρχει σχολείο εδώ - Πάλι θα τους αφήσουν ελεύθερους»

«Πρόσφατα σημειώθηκε κι άλλη καταδίωξη εδώ, από τη συγκεκριμένη "ευάλωτη ομάδα". Είναι τύχη που δεν είχαμε θύματα, καθώς στο σημείο υπάρχει σχολείο. Και πάλι, ελεύθερους θα τους αφήσουν αυτούς, όπως κάνουν πάντα».

Αυτό περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας στον φακό του Newsbomb.gr, σχετικά με την καταδίωξη που κατέληξε σε τροχαίο ατύχημα στην Κηφισιά.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή