Ένταση στο Αιγάλεω με διαμαρτυρία γονέων: Η αστυνομία φυγάδευσε τον διευθυντή σχολείου

Με την παρέμβαση της αστυνομίας, που φυγάδευσε τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αθήνας (Γ' Αθήνας), ολοκληρώθηκε η έντονη διαμαρτυρία ενώσεων γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών στο Αιγάλεω.

Ένταση στο Αιγάλεω με διαμαρτυρία γονέων: Η αστυνομία φυγάδευσε τον διευθυντή σχολείου
2'

Η διαμαρτυρία είχε ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι, με τους συγκεντρωμένους να μπαίνουν στο γραφείο οτυ διευθυντή Πρωτοβάθμιας Γ' Αθήνας Γιάννη Κάππου, για να θέσουν τα αιτήματά τους. Το βασικό σημείο που ζητούσαν ήταν να υπογράψει ένα έγγραφο με το οποίο να εκφράζει την αντίθεσή του στις συγχωνεύσεις τμημάτων, καθώς και να αιτηθεί την έγκριση προσλήψεων, ώστε να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι μονάδες, και πρωτίστως το Ολοήμερο, η Παράλληλη Στήριξη και άλλες δομές.

«Πρέπει να δώσετε άμεσα εντολή να ανακληθούν όλες οι συγχωνεύσεις» ήταν το αίτημα που εξέφρασαν πολλοί στον κ. Κάππο, δίχως να λείψουν οι στιγμές έντασης, ανάμεσα σε γονείς και τον ίδιο.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αθήνας απάντησε πως ό,τι έγινε με τις συγχωνεύσεις ήταν σύμφωνο με την κείμενη νομοθεσία και πως στη δεύτερη φάση προσλήψεων θα καλυφθούν τα κενά. Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την «έκρηξη» παρευρισκόμενων γονέων που άρχισαν να ρωτούν «πότε θα γίνει η δεύτερη φάση, μήπως τον Μάιο;».

Άλλος γονέας σημείωσε πως «ρώτησα το παιδί μου πόσους συμμαθητές έχει. Μου είπε ότι πέρυσι είχε 15 και φέτος έχει 24 και δεν θα γίνει μάθημα». Σχετικά με το ολοήμερο, ένας γονέας από τους Αγίους Αναργύρους τόνισε «δείξε τους ότι είσαι πάνω απ' όλα εκπαιδευτικός και όχι διευθυντής και θα είμαστε μαζί σου. Πείτε μας, αύριο το πρωί το 5ο δημοτικό Αγίων Αναργύρων θα έχει ολοήμερο;»

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν γονείς και μαθητές από το Αιγάλεω, το Περιστέρι, το Χαϊδάρι, το Ίλιον και τους Αγίους Αναργύρους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή