Λάζαρος Εμμανουηλίδης: Ο κοινοτάρχης που λύνει τα προβλήματα του χωριού Περδίκκα με τα χέρια του

Ο Λάζαρος Εμμανουηλίδης, πρόεδρος της μεγαλύτερης κοινότητας της Εορδαίας, μιλά στο Newsbomb.gr και δίνει το παράδειγμα, αναλαμβάνοντας προσωπικά τις καθημερινές ανάγκες των συγχωριανών του - Με μια ακούραστη προσπάθεια, από το πρωί ως το βράδυ, φροντίζει για την καθαριότητα, την αποκομιδή απορριμμάτων και ακόμη και την παράδοση αλληλογραφίας, κάνοντας πράξη το σύνθημα «κοντά στον πολίτη»
2'

Ο Λάζαρος Εμμανουηλίδης, πρόεδρος της μεγαλύτερης κοινότητας της Εορδαίας, έχει επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο. Όπως περιγράφει ο ίδιος στο Newsbomb.gr τη δική του δυναμική προσέγγιση, προσπαθεί καθημερινά να δώσει λύσεις σε προβλήματα που αφορούν τους κατοίκους της κοινότητας του, της Περδίκκας. Από το καθάρισμα των δρόμων και των παιδικών χαρών μέχρι την αποκομιδή απορριμμάτων και το κούρεμα του γκαζόν, ο Λάζαρος Εμμανουηλίδης λειτουργεί σαν μια πολυπρόσωπη μονάδα υπηρεσιών.

Με 1.200 μόνιμους κατοίκους, η κοινότητα αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, όπως ζητήματα θέρμανσης, αλληλογραφίας και υποδομών. Ο ίδιος, ξεκινώντας τη μέρα του από τις 6:30 το πρωί, μετά τον πρώτο καφέ, τρέχει μέχρι αργά το απόγευμα, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

«Προσπαθούμε να φέρουμε πράγματα στο χωριό και να βοηθήσουμε την κοινότητα», δηλώνει ο ίδιος στο Newsbomb.gr. «Στόχος μου είναι να βοηθήσω το χωριό, κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για τα καθημερινά προβλήματα», πρόσθεσε.

Παρά την περιορισμένη βοήθεια που λαμβάνει από την τοπική αυτοδιοίκηση, τα προβλήματα παραμένουν πολλά και δύσκολα αντιμετωπίσιμα. Ωστόσο, η αφοσίωση του κοινοτάρχη κάνει τη διαφορά, καθώς συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα, με σκοπό να κρατήσει τον κόσμο στο χωριό και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της κοινότητας.

Το παράδειγμα του Λάζαρου Εμμανουηλίδη αποτελεί πρότυπο για τοπικούς αιρετούς που καλούνται να ξεπεράσουν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να βρίσκονται κοντά στους πολίτες, αναλαμβάνοντας πρακτικές δράσεις για την επίλυση των προβλημάτων.

«Προσπαθούμε να φέρουμε πράγματα στο χωριό και να βοηθήσουμε την κοινότητα. Θέλουμε να κρατήσουμε τον κόσμο στο χωριό γιατί υπάρχουν προβλήματα βιωσιμότητας, όπως αυτό με τα γράμματα με την αλληλογραφία, τη θέρμανση, προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα.τα Αν και παίρνουμε βοήθεια από την τοπική αυτοδιοίκηση, τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που δεν λύνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στόχος μου είναι να βοηθήσω το χωριό, κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για τα καθημερινά προβλήματα του χωριού», υπογράμμισε.

Σχετικές ειδήσεις