Κακοκαιρία «ΑΤΕΝΑ»: Δύο ώρες κράτησε η νεροποντή στη Ρόδο – «Κανείς να μην εφησυχάζει»

Η κακοκαιρία «ΑΤΕΝΑ» έδειξε τα «δόντια» της και στη Ρόδο, με τον Δήμαρχο .

Κακοκαιρία «ΑΤΕΝΑ»: Δύο ώρες κράτησε η νεροποντή στη Ρόδο – «Κανείς να μην εφησυχάζει»
rodiaki.gr
3'

Ισχυρή βροχόπτωση εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (11/09) στη Ρόδο, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε «ποτάμια» εντός ολίγων λεπτών.

Η νεροποντή που επί δύο συνεχόμενες ώρες έπληττε το βόρειο τρίγωνο του νησιού, κατάφερε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή Κρητικά, στην Ψαροπούλα, στο Νιοχώρι, στην Ανάληψη, στην περιοχή Άγιος Δημήτριος, στο Μαντράκι καθώς επίσης καις την περιοχή των Δασκάλων, όπου ο δρόμος άνοιξε στα δύο.

Προβλήματα, επίσης, δημιουργήθηκαν και στην περιοχή του Ρόδου – Λίνδου, στο Ροδίνι, (χωρίς ιδιαίτερες ζημιές) στην Παλιά Πόλη, καθώς επίσης και στην περιοχή κοντά στον Άγιο Χριστόφορο, επί της Ρόδου Λίνδου, όπου μάλιστα υπήρξε και ακινητοποίηση πολλών οχημάτων.

Επίσης, στην προέκταση της Κανελλοπούλου και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει. Μεγάλη δυσχέρεια στην κίνηση υπάρχει στην περιοχή των Κρητικών, που φτάνει μέχρι και την Ιαλυσό.

Από τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, η σφοδρότητα της καταιγίδας ήταν πρωτόγνωρη για την εποχή, αφού ξεπέρασε τα 100 χιλιοστά μόνο στην πόλη της Ρόδου.

«Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας πέρασε, αλλά κανείς να μην εφησυχάζει», αναφέρει ο Δήμαρχος Ρόδου

Ο Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης και όλοι οι Αντιδήμαρχοι και συνεργάτες του βρέθηκαν στους δρόμους και τις γειτονιές που υπέστησαν ζημιές.

«Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη στην πόλη. Η βροχόπτωση ήταν πάρα πολύ έντονη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πρωτόγνωρη για την εποχή. Τα φρεάτια από τη ΔΕΥΑΡ έχουμε την ενημέρωση ότι έχουν καθαριστεί, αλλά βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τόσο μεγάλης ποσότητας νερού που έπεσε.

Τα προβλήματα ήταν εντονότερα σε διάφορες περιοχές της πόλης, κυρίως Ψαροπούλα, Κρητικά αλλά και στου Δασκάλους που βρισκόμαστε τώρα που είναι το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στο δρόμο, Ροδίνι, Μεσαιωνική πόλη αλλά και στο κέντρο, Ηλιούπολη είναι πολλές οι περιοχές. Επειδή η βροχόπτωση επικεντρώθηκε στην πόλη της Ρόδου δεν βλέπουμε τόσο έντονα προβλήματα στα χωριά αλλά όλα καταγράφονται στην πόλη.

Όλα τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται επί ποδός και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκαταστήσουμε αυτά που έχουν προκληθεί, γιατί κυρίως προέχει η ασφάλεια των πολιτών. Για παράδειγμα στους Δασκάλους που βρισκόμαστε το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα, τη νύχτα ειδικά, για αυτό έχουμε βάλει σήμανση αλλά και έχουμε καλέσει τα συνεργεία να κλείσουν τις ρωγμές τις μεγάλες

Το πρωί είχαμε ενημέρωση ότι θα έχουμε βροχόπτωση αλλά όχι αυτή την τόσο έντονη και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και αναγκαστήκαμε να διακόψουμε τη συνεδρίαση της επιτροπής λογοδοσίας γιατί τα προβλήματα ήταν πολύ σοβαρά και ήταν ανάγκη να βγούμε έξω με τα συνεργεία και να δούμε τα προβλήματα που είχε η πόλη.

Είμαστε σε συνεργασία με αστυνομία και Πυροσβεστική και όλα τα συνεργεία του Δήμου για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί», επεσήμανε ο κ. Κολιάδης, μιλώντας στη «Ροδιακή».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή