Γιατί πλημμυρίζει η Αθήνα - Το άγνωστο ρέμα του «Ευαγγελισμού»

Ρέμα: Σύμφωνα με ειδικό πρόκειται για μικρό παραχείμαρρο του Ιλισσού στις νότιες παρυφές του Λυκαβηττού
Φωτ.: Eurokinissi
1'

Με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες σε κάποιους δρόμους στην Αθήνα ο κ. Δημήτρης Θεοδοσόπουλος, Αγρονόμος Τοπογράφος, Μηχανικός ΕΜΠ, και επικεφαλής της ομάδας ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ που ασχολείται με περιβαλλοντικά θέματα αναλύει το συσχετισμό των ρεμάτων με την περιοχή του Κολωνακίου.

Σε ανάρτησή του αναφέρει:

Ρέματα και Κολωνάκι

Σε παραφθορά του λαός και Κολωνάκι, σήμερα θα ασχοληθούμε με το παντελώς άγνωστο ρέμα του Ευαγγελισμού. Έναν μικρό παραχείμαρρο του Ιλισσού στις νότιες παρυφές του Λυκαβηττού.

Ο συγκεκριμένος χείμαρρος αποτυπώθηκε στους χάρτες των χαρτογράφων του 19ου αιώνα και προσωπικά χρησιμοποίησα το απόσπασμα του συναδέλφου Kaupert στο άθλιο κολάζ που παραθέτω για να εξηγήσω τι βλέπουμε στο viral βίντεο της χθεσινής πλημμύρας στην Οδό Μαρασλή.

Το ρέμα, το οποίο είχε και δυο κλάδους μάλιστα,, όπως τους αποτύπωσε ο Kaupert και φαίνονται με τα χτένια, μπαζώθηκε αρκετά νωρίς και στην θέση του χτίστηκε Νότια ο Ευαγγελισμός (νότιο κόκκινο περίγραμμα), ενώ βόρεια το Μαράσλειο και η Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή (βόρειο κόκκινο περίγραμμα).

Γύρω από αυτά τα οικόπεδα σηκώθηκαν μεγάλες περίκλειστες μάνδρες. Έτσι ακόμα και το λίγο νερό που κατεβαίνει από τον Λυκαβηττό, τι να προλάβει να δώσει και ο έρμος Λυκαβηττός, κατεβαίνει με ορμή, βρίσκει τοίχο και συγκεντρώνεται λόγω κλίσεων στην οδό Μαρασλή, όπου και βλέπουμε αυτή την υπέροχη εικόνα της Αθήνας του 2024. Επομένως και εδώ βλέπουμε ότι δεν φταίει καμία κλιματική αλλαγή αλλά ξεκάθαρα η κτηματική αλλαγή.

Καμία θεομηνία, μόνο ανθρωπομανία.