Μάστιγα οι ληστείες στη Φθιώτιδα - Αρπάζουν κοσμήματα από τον λαιμό

Οι δράστες πλησιάζουν τα επίδοξα θύματα με την πρόφαση πως γνωρίζονται από παλιά 
2'

Δύο περιστατικά απόπειρας κλοπής, σημειώθηκαν στη διάρκεια μιας εβδομάδας στην Παραλία Ραχών, με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος ηλικιωμένων, χρησιμοποιώντας το τέχνασμα του «παλιού γνωστού» και της… αγκαλιάς!

Συγκεκριμένα, συνήθως «κυρίες» πλησιάζουν ηλικιωμένους (άνδρες ή γυναίκες) και με την πρόφαση ότι είναι παλιοί γνωστοί και έχουν πολύ καιρό να τους δουν, προσπαθούν να τους αγκαλιάσουν, βάζοντας στο μάτι χρυσές αλυσίδες και σταυρούς.

Στις περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν στο LamiaReport, δράστης είναι καλοστεκούμενη εύσωμη κυρία με τατουάζ, η οποία συνοδεύεται από νεαρότερη κοπέλα.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης (11/9) λίγο πριν το Φάρο σε βάρος 75χρονου, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα είχε συμβεί και έτερο περιστατικό κοντά στον Άι - Γιάννη σε βάρος γυναίκας.

«Φύγε έχω κορωνοϊό…»

Από ένα σκουρόχρωμο μπλε αυτοκίνητο, κατέβηκαν οι δύο γυναίκες. Η μία από αυτές, η μεγαλύτερη και πιο εύσωμη, πλησίασε το ηλικιωμένο ζευγάρι που περπατούσε στην παραλία και λέγοντας ένα όνομα και πόσο καιρό είχε να τους δει, πλησίασε τον άνδρα προσπαθώντας να τον αγκαλιάσει έχοντας δει το χρυσό σταυρό που φορούσε.

Ο ηλικιωμένος την απώθησε λέγοντας ότι έχει κορωνοϊό και σε αυτόν τον χρόνο η δράστης διαπιστώνοντας ότι δεν είχε αιφνιδιάσει το υποψήφιο θύμα της, έσπευσε να εξαφανιστεί.

Στο άλλο περιστατικό, η ίδια πιθανόν γυναίκα, είχε προσεγγίσει και είχε κατορθώσει να αγκαλιάσει μια 83χρονη, πλην όμως στο τράβηγμα της αλυσίδας από το λαιμό, ο βαρύς σταυρός έπεσε μέσα στα ρούχα της ηλικιωμένης και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την πράξη της. Και τότε η δράστιδα με την άλλη κοπέλα έσπευσε να εξαφανιστούν, πλην όμως οι περίοικοι συγκράτησαν το αυτοκίνητο, όπου τις περίμενε ο συνεργός τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα στον Αύγουστο είχαμε κι άλλο παρόμοιο περιστατικό, μέσα στο χωριό των Ραχών, σύμφωνα με το LamiaReport. Και πάλι γυναίκα, πλησίασε μια ηλικιωμένη και προφασίστηκε ότι είναι κάποια συγγενής της την οποία όμως η ηλικιωμένη δε θυμόταν. Η άγνωστη γυναίκα κατόρθωσε να την πλησιάσει και να την αγκαλιάσει και με μια αστραπιαία κίνηση να της αρπάξει το χρυσό σταυρό και την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό, σπεύδοντας στη συνέχεια να εξαφανιστεί.