Φθιώτιδα: Έσκαψαν για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και βρήκαν... αρχαιολογικό «θησαυρό»

Το σημαντικό για το Δήμο είναι ότι δεν πρόκειται να επηρεάσει την εξέλιξη του έργου
LamiaReport
1'

Φήμες ήθελαν την ύπαρξη λιρών σε περιοχή του Αχινού - Καραβομύλου στη Φθιώτιδα κατά τη διάρκεια εργασιών αποχέτευσης. Σύμφωνα όμως με το LamiaReport, η αλήθεια απέχει πολύ από τις φήμες που καλλιέργησε η φαντασία ορισμένων, που θυμήθηκαν παλαιότερες ιστορίες και συνοδεύουν την ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλο έργο για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης οικισμών Καραβόμυλου, Αχινού, Παραλίας Ραχών, Ραχών, Αυλακίου και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) του Δήμου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου, μηχάνημα έργου αποκάλυψε έναν πέτρινο τάφο καλυμμένο από λάσπη με λίγα οστά και αγγεία μέσα.

Στη συνέχεια, ειδοποιήθηκε η αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία και αναμένεται να προσδιοριστεί η ηλικία και το υλικό τους από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας - Ευρυτανίας που επενέβησαν στο σημείο.

Ο τάφος εντοπίστηκε στον κεντρικό ουσιαστικά δρόμο πλησίον της νησίδας που οδηγούσε στην παλιά εθνική και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με κιούπια λιρών που παλαιότερα «έβλεπαν» ορισμένοι που έσκαβαν με μανία στην γύρω περιοχή!

Το σημαντικό για το Δήμο είναι ότι δεν πρόκειται να επηρεάσει την εξέλιξη του έργου που συνεχίζεται σε άλλο σημείο κανονικά, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις και τους χρόνους εκτέλεσης.