Απίστευτο και όμως ελληνικό: Παραλίγο να τρακάρουν τρένα - Δεν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση

Παραλίγο να συμβεί ένα ακόμη τραγικό περιστατικό 
INTIME.
2'

Ένα σοκαριστικό γεγονός παραλίγο να εκτυλιχθεί νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, όταν δύο αμαξοστοιχίες τρένων πήγαν να συγκρουστούν μετωπικά, καθώς δεν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης. Ευτυχώς οι οδηγοί αντιλήφθηκαν την κατάσταση και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα το πρωί, 13/9 , οι αμαξοστοιχίες 1210 και 1307 παρολίγον να συγκρουστούν μετωπικά, μεταξύ Αθήνας και Αγίων Αναργύρων καθώς κινούνταν σε μόνη γραμμή, με αντίθετη κατεύθυνση, κατόπιν εντολών που έλαβαν από τους εκατέρωθεν σταθμούς. Η σύγκρουση αποσοβήθηκε καθώς ο μηχανοδηγός της 1210 αντιλήφθηκε το λάθος στις εντολές που δόθηκαν στα 2 τρένα όταν ο μηχανοδηγός της 1307 προχώρησε σε εκφώνηση της διέλευσης του από το σταθμό των Αγίων Αναργύρων.

Σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πραγματικά ,και όχι κατ' επίφαση, σοβαρό περιστατικό, που αποφεύχθηκε χάρη στον επαγγελματισμό και την προσήλωση των μηχανοδηγών που αντιλήφθηκαν αυτό που πήγε να συμβεί. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι ο μηχανοδηγός της 1210 , που αντιλήφθηκε το λάθος και απέτρεψε τη σύγκρουση είναι ο Πρόεδρος του Σωματείου μας , ο οποίος πριν λίγους μήνες δέχθηκε προσωπική επίθεση , από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, με σχετική ανακοίνωση που ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή τότε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη : "το ίδιο πρόσωπο που, ως μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας, παραβιάζει σηματοδότη θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα υπογράφει ανακοινώσεις για την ασφάλεια των επιβατών".

Αναμένουμε την ανακοίνωση των ΟΣΕ , Hellenic train και ιδιαίτερα την δήλωση του αρμόδιου Υπουργού, υπενθυμίζοντας ότι στο σημείο που έγινε το συμβάν δεν λειτουργούν η τηλεδιοίκηση, το Etcs και τα φωτοσήματα.