Τρόμος για οδηγό στην Αμφιλοχία: «Βούτηξε» σε γκρεμό προσπαθώντας να αποφύγει άγρια άλογα

Τα άλογα περιπλανιούνται μέρα και νύχτα, δημιουργώντας προβλήματα στις καλλιέργειες των ντόπιων
2'

Ένα απρόοπτο περιστατικό σημειώθηκε στον δρόμο Αμφιλοχία – Κομποθέκλα όπου ένας οδηγός ήρθε αντιμέτωπος με αγέλη αγρίων αλόγων.

Καθώς οδηγούσε, βραδινές ώρες και λίγο πριν φτάσει στη γέφυρα στον μύλο, μια ξαφνική εμφάνιση κοπαδιού άγριων αλόγων έβαλε τη ζωή του σε κίνδυνο.

Τα άγρια άλογα, καλπάζοντας με ορμή προς το μέρος του, ανάγκασαν τον οδηγό να κάνει έναν απότομο ελιγμό προκειμένου να αποφύγει την αναπόφευκτη σύγκρουση.

Όπως αναφέρει το e-maistros.gr, το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και βρέθηκε να κατρακυλά σε έναν γκρεμό. Ο οδηγός, αν και τραυματίστηκε, στάθηκε τυχερός που γλίτωσε τη ζωή του. Το όχημά του, ωστόσο, υπέστη σοβαρές ζημιές.

Ένα διαρκές πρόβλημα

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα άγρια άλογα προκαλούν παρόμοιο περιστατικό στα πεδινά της περιοχής. Την τελευταία δεκαετία, τα άγρια άλογα έχουν αυξήσει την παρουσία τους τόσο στα πεδινά όσο και μέσα στα χωριά όπως η Βαρετάδα, η Κεχρινιά και τα Σαρδίνια.

Τα ζώα αυτά περιπλανιούνται μέρα και νύχτα, δημιουργώντας προβλήματα στις καλλιέργειες των ντόπιων, αλλά και απειλώντας την ασφάλεια των κατοίκων και των οδηγών.

Η έντονη ανθρώπινη παρέμβαση στις κορυφές του Πεταλά και η αυξανόμενη παρουσία λύκων φαίνεται να είναι οι κύριοι λόγοι που τα άγρια άλογα αναζητούν καταφύγιο και τροφή στα χαμηλότερα υψόμετρα, πιο κοντά στους ανθρώπινους οικισμούς.

Αυτή η κατάσταση έχει γίνει μόνιμη αιτία ανησυχίας για τους κατοίκους, που βλέπουν τη γη τους και τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν από αυτά τα όμορφα, αλλά ανεξέλεγκτα ζώα.

Παρά τις συνεχείς φωνές των κατοίκων για λήψη μέτρων και αντιμετώπιση του προβλήματος, οι τοπικές και κρατικές αρχές φαίνεται να αδιαφορούν. Η παρουσία των άγριων αλόγων συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα, χωρίς καμία ουσιαστική κίνηση για την αντιμετώπισή τους.

Αυτό το περιστατικό στην Αμφιλοχία είναι μόνο ένα από τα πολλά που μαρτυρούν την ανάγκη για άμεση δράση. Τα άγρια άλογα είναι μέρος της φυσικής κληρονομιάς, αλλά η άναρχη παρουσία τους σε κατοικημένες περιοχές αποτελεί κίνδυνο.