Συγκίνηση για τον κύριο Δημήτρη που βρέθηκε μετά από 8 μέρες - Πώς εντοπίστηκε στην Κωνσταντινούπολη

Αίσιο τέλος στο θρίλερ που εκτυλίχθηκε στην Κωνσταντινούπολη
Ο 77χρονος Δημήτρης Παπαδημητρίου
Newsbomb.gr
2'

Τον 78χρονο Έλληνα που είχε εξαφανιστεί στην Κωνσταντινούπολη και για τον εντοπισμό του είχε σημάνει συναγερμός βρήκε έναν οδηγός ταξί.

Τα ίχνη του Έλληνα που ήταν στην Κωνσταντινούπολη με εκδρομή από τον Σύλλογο Συνταξιούχων Κοζάνης είχαν χαθεί εδώ και οχτώ μέρες, με την οικογένειά του να αγωνιά και να κάνει έκκληση σε όποιον τον έχει δει να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

«Σήμερα το πρωί, επιβίβασα έναν πελάτη και πήγαινα με κατεύθυνση προς το συγκεκριμένο πάρκο που είχαμε δει την προηγούμενη ημέρα τον 78χρονο. Ξαφνικά, πρόσεξα έναν ηλικιωμένο άνδρα, να ακουμπά σ’ ένα δέντρο και να κοιτά τριγύρω, φορώντας το καπέλο του. Αμέσως έκανα στην άκρη και τον πλησίασα. Τον ρώτησα «Είσαι Έλληνας;» και απάντησε «Ναι, είμαι Έλληνας». Του ζήτησα να με ακολουθήσει.
Ο 78χρονος εντοπίστηκε σε μια περιοχή, περίπου δύο χλμ. από το πάρκο που χθες, ο οδηγός ταξί είχε υποδείξει στην Ευφροσύνη Κυριαζή ότι τον είχε δει τελευταία φορά μία ημέρα πριν», ανέφερε στο MEGA ο ταξιτζής που τον εντόπισε.

Έκλαιγαν αγκαλιασμένοι

Ο Αμπντουλάχ, συγκινημένος, εξηγεί πως όταν βρήκε τον 78χρονο, αρχικά τον πήγε στο ξενοδοχείο που γνώριζε ότι μένουν οι συγγενείς του οι οποίοι όμως, δεν ήταν εκεί. Τους τηλεφώνησε και τους ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα κι ύστερα μαζί με τον 78χρονο πήγαν σε μια καφετέρια για να τους περιμένουν.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι. Πολύ χαρούμενοι. Τώρα που τον βρήκαμε αισθανόμαστε ότι είναι μέλος της οικογένειάς μας. Δεν μας νοιάζει η εθνικότητά του. Χθες όλη μέρα μιλάγαμε μεταξύ μας, προσπαθούσαμε να συντονιστούμε πώς θα καταφέρουμε να τον εντοπίσουμε. Όταν έφτασαν οι συγγενείς του στην καφετέρια, έκλαιγαν ήδη από χαρά. Ήταν πανευτυχείς που τον ξαναέβλεπαν. Που είχε βρεθεί. Έπεσε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου».

Ο κ. Δημήτρης, μαζί με τους συγγενείς του πλέον, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να δώσει κατάθεση και να περιγράψει τα όσα έζησε περιπλανώμενος στην Κωνσταντινούπολη τις τελευταίες εννέα ημέρες. Εκεί βρέθηκαν και ο οδηγός ταξί ο οποίος περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς τον βρήκε.

«Τους εξήγησα ότι η δική σας έρευνα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να βρεθεί ο άνθρωπος. Εσείς μας βρήκατε και μας δείξατε τη φωτογραφία του και τότε εμείς καταλάβαμε ότι αυτός που αγνοείται είναι ο ίδιος που εμείς είχαμε συναντήσει την προηγούμενη ημέρα. Παίξατε σημαντικό ρόλο».

Ο 78χρονος συνταξιούχος πλέον, δεν βλέπει τη στιγμή να επιστρέψει στην πατρίδα, με τους συγγενείς τους στα Σέρβια να ανυπομονούν να τον σφίξουν ξανά στην αγκαλιά τους.