Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η επέμβαση αφαίρεσης του εμβρύου από την 34χρονη, θύματος τροχαίου

Ευτυχώς το δίχρονο παιδί του ζευγαριού νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
2'

Σε χειρουργική επέμβαση για τον τερματισμό της κύησης και την αφαίρεση του εμβρύου, υποβλήθηκε, σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», η 34χρονη που παρασύρθηκε μαζί με τον 37χρονο άντρα της και το δύο ετών παιδάκι τους από αυτοκίνητο, καθώς περπατούσαν σε περιοχή της Θέρμης.

Η γυναίκα, που βρισκόταν στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης, εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου». Το χειρουργείο κρίθηκε απαραίτητο διότι είχαν ανευρεθεί αρνητικοί παλμοί του εμβρύου, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Το τροχαίο σημειώθηκε στη οδό που συνδέει τις οδούς Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου και Θεσσαλονίκης- Περαίας και το ζεύγος έχοντας το 2 ετών παιδάκι τους στο καρότσι βάδιζε αμέριμνο στη άκρη του οδοστρώματος. Η 34χρονη έχασε σήμερα νωρίς το πρωί το βρέφος ενώ ευτυχώς το 2 ετών παιδάκι τους νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Οι οικογένειες του ζευγαριού βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς από τη μια στιγμή στην άλλη τα παιδιά τους που μένουν στο Βέλγιο και βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για διακοπές κατέληξαν πολυτραυματίες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο «Παπαγεωργίου» με τους γιατρούς να δίνουν τιτάνια μάχη να τους σώσουν καθώς η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται κρίσιμη.

Ο ξάδερφος της 34χρονης που μίλησε στο Newsbomb.gr περιέγραψε την αγωνία της οικογένειας έχοντας μάθει για την απώλεια του βρέφους επισημαίνοντας ότι οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν τη 34χρονη.

«Για εμάς μείζονος σημασίας είναι τα παιδιά. Αυτή την στιγμή χάσαμε το βρέφος και οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν τη μητέρα. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω» είπε.

Η κατάσταση του 37χρονου και της 34χρονης είναι κρίσιμη από την πρώτη στιγμή που διακομίσθηκαν από το σημείο του τροχαίου στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και νοσηλεύονται στη ΜΕΘ. Ο 46χρονος οδηγός του ΙΧ μεταφέρθηκε χτες στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε στις ανακριτικές αρχές ότι «ήπιε ένα ποτήρι τσίπουρο» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) έδειξαν ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

Στον 46χρονο του απαγγέλθηκε η κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα για επικίνδυνη οδήγηση από άτομο που δεν είναι σε θέση να οδηγήσει λόγω αλκοόλ με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων και την κατηγορία (πλημμεληματικού χαρακτήρα) της σωματικής βλάβης κατά συρροή.