Θεσσαλονίκη: Είχε πιαστεί μεθυσμένος κι άλλες φορές ο 46χρονος που προκάλεσε το Τροχαίο

Τραγικό τροχαίο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, με ένα νεαρό ζευγάρι να βρίσκεται στην εντατική. Ο 46χρονος που το προκάλεσε, οδηγούσε μεθυσμένος.
3'

Έχασε το έμβρυο και δίνει μάχη με τη ζωή της η 34χρονη που παρασύρθηκε μαζί με τον 37χρονο άντρα της και το δύο ετών παιδάκι τους από αυτοκίνητο, καθώς περπατούσαν σε περιοχή της Θέρμης.

Η γυναίκα, που βρισκόταν στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης, εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου». Το χειρουργείο κρίθηκε απαραίτητο διότι είχαν ανευρεθεί αρνητικοί παλμοί του εμβρύου, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ο 46χρονος οδηγός που κατηγορείται για το τροχαίο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης με τριπλή παράσυρση αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του 46χρονου για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων» (σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης και για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, αλλά οι δύο μετρήσεις στις οποίες υποβλήθηκε (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) έδειξαν ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, ο 46χρονος είχε πιαστεί κι άλλες φορές να οδηγεί μεθυσμένος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Σχετικά με τροχαίο που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζει ότι, η υπηρεσία Τροχαίας που επιλήφθηκε ενήργησε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και επέβαλε στον παραβάτη οδηγό τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.– διοικητικές κυρώσεις.

Περαιτέρω, από το ιστορικό του οδηγού προέκυψαν και παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για το σύνολο των οποίων είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων, με έμφαση στις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Έχοντας εντείνει τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο και αυξήσει τη βεβαίωση παραβάσεων, επιβάλλει απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις στους παραβάτες. Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και οι ενέργειες της Τροχαίας στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών.