Κωνσταντινούπολη: «Κοιμόμουν στο γρασίδι» - Πώς οδηγός ταξί εντόπισε τον 78χρονο Έλληνα

Τον 78χρονο εντόπισε ένας οδηγός ταξί να περιπλανιέται στους δρόμους της Πόλης, καθώς είχε χάσει το δρόμο του και δεν μιλούσε τουρκικά

Ο 77χρονος Δημήτρης Παπαδημητρίου

Newsbomb.gr
1'

Ακόμα και σαμπάνιες άνοιξαν στο ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, μετά τον εντοπισμό του 78χρονου Έλληνα Δημήτρη Παπαδημητρίου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί εδώ και εννέα ημέρες.

Τον 78χρονο εντόπισε ένας οδηγός ταξί να περιπλανιέται στους δρόμους της Πόλης, καθώς είχε χάσει το δρόμο του και δεν μιλούσε τουρκικά. Στην Τουρκία για τις έρευνες βρισκόταν εδώ και ημέρες ο γιος και η εγγονή του.

Ο 78χρονος δήλωσε πως γύριζε στους δρόμους και κοιμόταν στο γρασίδι, ενώ προσπαθούσε μάταια να επικοινωνήσει και με αστυνομικούς που συναντούσε αλλά δυσκολευόταν λόγω της γλώσσας.

Ο ηλικιωμένος στις 5 Σεπτεμβρίου, αποκόπηκε από το γκρουπ του στην πλατεία Ταξίμ, ωστόσο δεν επέστεψε ποτέ στο ξενοδοχείο. Σήμανε συναγερμός με δεκάδες πολίτες Τούρκοι και Έλληνες της Πόλης να τον αναζητούν και να μοιράζουν φυλλάδια για την εξαφάνισή του.

Στα πρώτα του λόγια μετά τον «Γολγοθά» που έζησε, ο κύριος Δημήτρης είπε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας ότι «πήγαινα, έδινα παρών κάθε μέρα σε ένα από τα αστυνομικά τμήματα ή σε έναν αστυνομικό που ήταν έξω, από αυτούς που γυρίζουν στην πόλη. Δεν καταλάβαιναν τι έλεγα. Κοιμόμουν στο γρασίδι, Να φανταστείς ότι αυτό δείχνει πως ήμουν και λίγο έξω από τον εαυτό μου, γιατί είχα ξεχάσει ότι όταν ήρθα εδώ, πήγα σε δωμάτιο στο ξενοδοχείο», όντας ευδιάθετος και χαμογελαστός, δίπλα στα αγαπημένα του πρόσωπα.