Κορμός δέντρου διαπέρασε το τρένο που προσέκρουσε μεταξύ Σφενδάλης και Αφιδνών

Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματίες
2'

Ακόμη ένα περιστατικό στον σιδηρόδρομο προκαλεί ερωτήματα. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η αμαξοστοιχία 1531(Χαλκίδα – Αθήνα) προσέκρουσε σε πεσμένα δέντρα μεταξύ των σταθμών Σφενδάλης και Αφιδνών, με αποτέλεσμα να σημειωθούν υλικές ζημιές.

Όπως αναφέρει η Hellenic Train, δεν υπήρξε τραυματισμός επιβατών ή προσωπικού.

Οι 35 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 1531 μεταφέρθηκαν με την αμαξοστοιχία 1532 στον σταθμό των Αφιδνών.

Όπως προκύπτει από τις καταγγελίες των μηχανοδηγών, το ατύχημα θα μπορούσε να έχει πολύ πιο σοβαρή κατάληξη. Μάλιστα από τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν φαίνεται πως ένας κορμός δέντρου έχει καρφωθεί στο βαγόνι, ενώ ορισμένα από τα κλαδιά του δέντρου έσπασαν το παρμπρίζ μπαίνοντας μέσα στον θάλαμο οδήγησης.

H νεότερη ανακοίνωση

«Θυμίζουμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών δεν έχει απαντήσει σε αιτήματα μας για συνάντηση», αναφέρεται στη νεότερη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για άλλη μια φορά εργαζόμενοι και επιβάτες βρέθηκαν μπροστά στον κορμό ενός πεσμένου δέντρου στον προαστιακό Αθήνας. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε αποτελούν άλλο ένα ντοκουμέντο για την απαξίωση των σιδηροδρομικών μεταφορών. Θυμίζουμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών δεν έχει απαντήσει σε αιτήματα μας για συνάντηση. Η νέα Διοίκηση της Ηellenic Train παρακολουθεί με απάθεια την διάλυση ενώ επικαλείται τον Γενικό Κανονισμό Κίνησης για το χτεσινό συμβάν στα Σεπόλια την ώρα που γνωρίζει ότι αυτός ΔΕΝ τηρήθηκε αφού στον μηχανοδηγό της 1210 δόθηκε και υπόδειγμα 1001 κατά την αναχώρηση του! Η σύγκρουση αποσοβήθηκε λόγω της προσοχής των 2 μηχανοδηγών, ξεκάθαρα! Με την λανθασμένη λοιπόν χτεσινή της ανακοίνωση και προσλαμβάνοντας συνταξιούχους που περιύβριζαν τους νεκρούς συναδέλφους στα Τέμπη και στοχοποίησαν το Σωματείο μας, η διοίκηση της Hellenic Train προσπαθεί να υποβαθμίσει τις πολιτικές ευθύνες για την απαξίωση του σιδηροδρόμου. Μόνο που έτσι δεν δίνονται λύσεις στα προβλήματα. Η απαξίωση, η διάλυση, η υποχρηματοδότηση των σιδηροδρομικών μεταφορών στην χώρα μας κατά συνέπεια συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται και η προσπάθεια του σωματείου μας να ανατρέψει την υφιστάμενη κατάσταση.Μοναδικός σύμμαχος μας η Ελληνική κοινωνία. Το ΔΣ του σωματείου μας συνεδριάζει σήμερα και οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Σχετικές ειδήσεις