Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε πωλητή λαϊκής αγοράς στη Θεσσαλονίκη για τη ζυγαριά

Αγορανομικός έλεγχος στη Λαϊκή αγορά της Πέμπτης στην οδό Κανάρη στη Θεσσαλονίκη

Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε πωλητή λαϊκής αγοράς στη Θεσσαλονίκη για τη ζυγαριά
1'

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου ύψους 1.000 ευρώ, σε πωλητή φρούτων και λαχανικών στην Λαϊκή αγορά της οδού Κανάρη.

Μετά από έλεγχο που έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου από ελεγκτές της Υπηρεσίας στον πάγκο πώλησης οπωρολαχανικών του πωλητή Λαϊκών αγορών, διαπιστώθηκε ότι ένας ζυγός της επιχείρησης είχε εμφανείς ενδείξεις μόνο από την πλευρά του χειριστή του ζυγού με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μην μπορεί να έχει οπτική επαφή με την ένδειξη βάρους και την ένδειξη τιμής ανά χιλιόγραμμο κατά την ζύγιση.

Τα ανωτέρω αποτελούν παράβαση του άρθρου 82 παράγραφος 9 της ΥΑ 91354/2017 Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ. και τιμωρούνται με διοικητικές κυρώσεις. Σύμφωνα με το ανωτέρω άρθρο και παράγραφο «Τα μη αυτόματα όργανα ζύγισης για τις χρήσεις πρέπει να τοποθετούνται σε εμφανές σημείο, σε θέση τέτοια, ώστε ο συναλλασσόμενος να μπορεί να παρακολουθεί τη ζύγιση και να έχει οπτική επαφή, για αρκετό χρόνο, με την ένδειξη του βάρους, την ένδειξη της τιμής ανά χιλιόγραμμο και την τελική τιμή του ζυγιζόμενου προϊόντος. Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων ευρώ (1.000€) ανά όργανο».

Η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

image-35-1024x437.jpg
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή