Παρ' ολίγον σύγκρουση τρένων: «Ήταν τεχνικά αδύνατο να γίνει ατύχημα» λέει ο πρόεδρος του ΟΣΕ

Τι είπε ο πρόεδρος του ΟΣΕ στον ΑΝΤ1 σχετικά με την αμαξοστοιχία που προσέκρουσε σε κομμένα δέντρα αλλά και για την παρ' ολίγον σύγκρουση τρένων

Παρ' ολίγον σύγκρουση τρένων: «Ήταν τεχνικά αδύνατο να γίνει ατύχημα» λέει ο πρόεδρος του ΟΣΕ
1'

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων μίλησε ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιάννος Γραμματίδης αναφορικά με τα δύο πρόσφατα περιστατικά που προέκυψαν με αμαξοστοιχίες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες δύο τρένα παραλίγο να συγκρουστούν δύο τρένα στον σταθμό των Αγίων Αναργύρων αλλά και τη σύγκρουση τρένου με δέντρο που έπεσε στις ράγες στην περιοχή των Αφιδνών.

«Για το σημερινό συμβάν η εξήγηση είναι απλή. Δεν μπορούσαμε να κόψουμε δέντρα χωρίς την έγκριση του δασαρχείου» ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΣΕ αναφορικά με το ατύχημα όπου ένας κορμός δέντρου διαπέρασε το διερχόμενο τρένο.

Σχετικά με την παρ' ολίγον σύγκρουση τρένων στους Αγίους Αναργύρους ο κ. Γραμματίδης ανέφερε ότι «με έκπληξη ακούω για πιθανότητα δεύτερων Τεμπών, το διαψεύδω. Υπάρχει ένα κομμάτι σιδηροδρομικής γραμμής από τα Σεπόλια και η γραμμή είναι μονή και είναι φυσικό να μην υπάρχει φωτοσημανση».

Συνέχισε λέγοντας «όταν έγινε η πέδηση των 2 αμαστοστοιχιών η απόστασή τους ήταν 1 χιλιομέτρο. Επίσης είχαν μικρή ταχύτητα και ήταν αδύνατο να γίνει ατύχημα. Επίσης υπάρχει και η μεταξύ τους επικοινωνία».

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιάννος Γραμματίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή