Αφίδνες: Πώς αποφεύχθηκε η σύγκρουση των δύο τρένων

Μια νέα τραγωδία αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή στις Αφίδνες
star
2'

Παρ ολίγον τραγωδία όταν το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα - Αθήνα προσέκρουσε σε πεσμένα δέντρα, κοντά στις Αφίδνες. Ένας ολόκληρος κορμός και κλαδιά καρφώθηκαν μέσα στην καμπίνα του μηχανοδηγού, ο οποίος είχε «τύχη βουνό», το ίδιο και οι επιβάτες του τρένου, που γλίτωσαν χωρίς γρατζουνιά.

Το Star παρουσίασε εικόνες από τον παροπλισμένο συρμό στο μηχανοστάσιο της Hellenic Τrain στου Ρέντη μετά το ατύχημα, αποκαλύπτουν το μέγεθος της τραγωδίας που θα μπορούσε να έχει συμβεί. Μετά το ατύχημα, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό στις Αφίδνες και στη συνέχεια με λεωφορεία πήγαν στους τελικούς προορισμούς τους.

Όπως δήλωσε στο Star ο πρόεδρος εργαζομένων του ΟΣΕ, «θα πρέπει να υπάρξει μια πρόταση να υπάρχει τουλάχιστον ένα ελεύθερο περιθώριο από τις κολώνες ηλεκτροκίνησης, να γίνεται καθαρισμός από τους αρμόδιους σε συνεργασία με τον ΟΣΕ για να αποφεύγονται τέτοια γεγονότα». «Πρέπει να φτιαχτεί μια ζώνη ασφαλείας να περνανε οι συρμοί των τρένων χωρίς να υπάρχει πρόβλημα» πρόσθεσε.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος Δ.Σ. του ΟΣΕ υποστήριξε ότι υπεύθυνο για την κοπή των δέντρων είναι το δασαρχείο. «Το πρόβλημα είναι πως έχουμε κάνει αίτηση προς το Δασαρχείο γιατί δε γίνεται διαφορετικά για να κόψουμε στο σημείο τα δέντρα» είπε.

Σύμφωνα με εθελοντή πυροσβέστη, έγινε προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στο πρανές των γραμμών. Περίπου δύο ώρες αργότερα, η μονή σιδηροδρομική γραμμή στο τμήμα Αφίδνες - Αυλώνα αποκατάστάθηκε, ομαλοποιώντας τα δρομολόγια των τρένων.

Μόλις χθες, Παρασκευή, αποφεύχθηκε μία τραγωδία κυριολεκτικά στο... παραπέντε. Ήταν λίγο μετά τις εννέα το πρωί όταν η αμαξοστοιχία 1210 ξεκίνησε από τον σταθμό Αθηνών με προορισμό το αεροδρόμιο ενώ την ίδια ώρα στους Αγίους Αναργύρους η επιβατική αμαξοστοιχία 1307 που είχε ξεκινήσει από Κιάτο περίμενεi εντολή για να φύγει προς Αθήνα με τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Ευτυχώς ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας 1210 αντιλήφθηκε τον κίνδυνο.

- Μηχανοδηγός 1210: «1307! Που πας; Έχω φύγει ώρα από Αθήνα, έχω βγάλει αναγγελία!»

- Σταθμάρχης Αθηνών: «Σου έχω στείλει το 1210. Γιατί μου διώχνεις το 1307;».